Kampanya Kapatıldı

Araştırma Görevlisi alımlarında #35yaşsınırıkalksın

Bu kampanya 925 destekçiye ulaştı

28 Şubat sürecinde ve sonrasında birçok alanda mağduriyetler yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de üniversitelerdeki araştırma görevlisi alımlarında 35 yaş sınırının olması. Bu sorunun temelinde, 28 Şubat süreciyle birlikte üniversitelerde başörtüsünün yasaklanması ve bunun sonucunda başörtülü kadınların üniversite eğitimlerine uzun süre ara verip, sorun çözüldükten sonra eğitimlerine devam etmeleri doğal olarak kişilerin ileri yaşlarına tekabül etmiştir. Dolayısıyla, lisans/yüksek lisans eğitimi sonrası araştırma görevlisi olmak isteyip 35 yaşını dolduranlar akademideki bu haklarından faydalanma imkanını kaybetmişlerdir. Ancak belirtmek gerekir ki 35 yaş sınırı sadece 28 Şubat yasakları ile mağdur edilmiş kişileri değil birçok farklı nedenden ötürü eğitim hayatına ara vermiş kişileri de etkilemektedir. Örneğin, bir hastalık sonucu kişi eğitimine ara verip sonrasında devam etmek zorunda kalabilir, ya da başka işlerle meşgul olduktan sonra akademiye geçmek isteyebilir veyahut maddi imkansızlıklar dolasıyla eğitimine ara vermiş olabilir, ya da bir kadın çocuk sahibi olduktan sonra akademiye geçmek isteyebilir. Zorunluluk ya da tercih dahi olsa akademiye girişte yaş sınırının olması kabul edilemez. Bu durumun yaşla sınırlandırılması liyakat sahibi birçok kişinin akademide bulunmasını engelliyor ne yazık ki!

Dolayısyla, yetkili mercilerin araştırma görevlisi alımlarında şart koşulan '35 yaşını doldurmamış olmak' ibaresini kaldırmaları bir gerekliliktir.

YÖK'ün bu konuyla ilgili acilen bir düzenlemeye gitmesi ve yaşla ilgili yaşanan bu mağduriyeti gidermesi gerekmektedir.

Bugün Filiz imzanı bekliyor!

Filiz ışıker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Araştırma Görevlisi alımlarında #35yaşsınırıkalksın». Filiz ve imza atan diğer 924 kişiye katıl.