APTI TOVZARALIEV'IN RUSYA'YA İADESİNE DUR DE!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

KAFKASYALI ENGELLİ MUHACİR SINIR DIŞI EDİLMEK İÇİN GÖZALTINA ALINDI!

Türkiye Rusya ilişkilerindeki yakınlaşmalara bağlı olarak Kafkasyalı muhacir ailelere yapılan zulüm her geçen gün artarak bugün “bu kadarı da olamaz!” dedirtecek noktaya geldi. Yıllardır İstanbul Başakşehir'de yaşayan engelli Çeçen mülteci gözaltına alınmış ve geri gönderme merkeze götürmek için bekletiyorlar. Rusya'ya iade etmek ölüme göndermektir!

3 ağabeyi Rusya'nın işgaline karşı yurdunu savunurken şehit olan, 2001 yılında Azerbaycan’a, 2008 yılında Türkiye’ye gelen, 3 yıl önce beynindeki tümörden ötürü ilk ameliyatını, 1 ay önce de ikinci ameliyatını geçiren 29 yaşındaki engelli Çeçen kardeşimiz APTI TOVZARALIEV bugün Başakşehir’deki evinden alınarak Başakşehir Bayramtepe Karakoluna götürüldü. Annesinin yardımı olmadan hayatını idame ettiremeyen Apti’nin hangi hukuki ve vicdani gerekçelere dayanarak gözaltına alındığını anlamak mümkün değil. APTI TOVZARALIEV'in Rusya'ya iadesinin durdurulmasını istiyoruz.

Vicdan sahibi tüm insanları bu zulüm karşısında tek vücut olmaya çağırıyoruz!

ÇEÇEN KAFKAS MUHACİRLERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ (KAFKASDER)

Bugün Furkan imzanı bekliyor!

Furkan Karayılan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «APTI TOVZARALIEV İÇİN ÖZGÜRLÜK». Furkan ve imza atan diğer 1.758 kişiye katıl.