Apel do McDonald’s - przestańcie produkować plastikowe zabawki!

0 have signed. Let’s get to 1,000,000!
At 1,000,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!
Rachael Wood started this petition to McDonald's and

Cześć!

Nazywamy się Ella i Caitlin. Mamy 9 i 7 lat. W szkole uczymy się o ochronie środowiska i problemie plastiku. Jest nam smutno, kiedy patrzymy, jak szkodzi on dzikiej przyrodzie, jak zanieczyszcza ocean - chcemy to zmienić! Dlatego apelujemy do sieci McDonald’s, by zaczęła myśleć o środowisku i przestałа dodawać plastikowe zabawki do zestawów dla dzieci.

Lubimy jeść w McDonald’s, ale musimy zrobić wszystko, co w naszej mocy, by chronić planetę - dla nas i dla przyszłych pokoleń. Dzieci bawią się zabawkami dodawanymi do zestawów przez kilka minut, a potem lądują one w śmietnikach - w końcu zaś zanieczyszczają morza i oceany.

Kiedy się o tym dowiedziałyśmy, umieściłyśmy w oknie naszego domu plakat na temat ratowania planety, a same staramy się poddawać recyklingowi tak dużo, jak tylko możemy. Jednak chcemy zrobić więcej. Nie wystarczy, że wielkie i bogate firmy zamienią plastik na inne, nadające się do recyklingu tworzywo - w ogóle nie powinny produkować zabawek z tworzyw sztucznych!

Początkowo nasz apel skierowany był również do sieci Burger King. Ta zareagowała szybko i ogłosiła, że całkowicie rezygnuje z plastikowych zabawek, co zaoszczędzi środowisku 320 ton odpadów z tworzyw sztucznych rocznie! Dokonaliśmy tego wspólnie, siłą 500 tys. podpisów.

Niestety, McDonald’s pozostaje głuchy na nasz apel. Sieć zadeklarowała jedynie, że od października 2019 roku klienci brytyjskich restauracji będą mogli wybrać, czy wolą zestaw z plastikową zabawką, czy torbą owoców. To zdecydowanie za mało!

Prosimy, pomóż nam przekonać sieć McDonald’s, by wysłuchała naszego apelu - podpisz naszą petycję i wspólnie z nami zawalcz o środowisko!

Ella i Caitlin

0 have signed. Let’s get to 1,000,000!