0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri olarak yeni uygulanmaya başlayan sınavlarda dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasından vazgeçilmesi gerekmektedir. Bu uygulamadan dolayı biz AÖF Öğrencileri mağdur olmaktayız. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarında dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması sonrasında açıklanan sınav sonuçlarına göre puanlarımızda yaşamış olduğumuz düşüşler bizi mağdur etmektedir.

Örgün eğitim sisteminde uygulanmayan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasının açık öğretim fakültelerinde uygulanmasının eşitsizliğe yol açtığını düşünmekteyiz. Hem iş temposu hem ev hem de eğitim almanın zor olduğunu, örgün öğretime devam eden öğrenciler gibi zaman ve imkânlarımız bulunmamaktadır.

Dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması ile puanlarda düşüş yaşandığı gibi, yanlışlarının yanlış olarak kalmasını doğru verdikleri cevapları götürmemesini istemekteyiz. Bu uygulamanın eğitimi daha da zor bir hale getirdiği gibi, tekrara kalan öğrenci sayılarınında artacağı hususu gözönünde bulundurulduğunda Açıköğretim Fakültesi eğitim amacından saparak bir eğitim kurumuna ticarethane gözü ile bakılacağı anlaşılmaktadır. Açıköğretim Fakültesinde okumak bir zorunluluk olup örgün öğretimde okuma fırsatı bulumamaktayız. Okuduğumuz bu açıköğretim fakültesinin terfi, tecil v.b. durumlarda gereklilik arz etmekte ve keyfiyet söz konusu değildir. Yürürlüğe konulan 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulaması hukuka aykırı olup bir sınavın kazanılması veya verilen bir emek sonrasında yerleşilen bu bölümlerde yıllarca mezun olmamak fakültenin öğrenci yükünü artıracağı gibi mezun olamayanların da yaşayacağı mağduriyet farklı bir hezimet yaşatacaktır. Mevcut 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulamasının kaldırılması hususunda gereğinin yapılması gerekmektedir. AÖF TİCARETHANE DEĞİL BİR EĞİTİM KURUMUDUR. EĞİTİM KURUMUNA TİCARETHANE OLARAK BAKILMAMASI GEREKMEKTEDİR.

Bugün Mehmet imzanı bekliyor!

Mehmet Esen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «aofak@anadolu.edu.tr: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 4 Yanlışın 1 Doğruyu götürmesi uygulaması». Mehmet ve imza atan diğer 1.059 kişiye katıl.