Antalya Konyaaltı’nda tuhaf yapılaşmaya son verilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Antalya ili Konyaaltı sahili öngörünüm bölgesinde toplamının 10-12 parselden oluşacağı belirtilen yüksek ve çevre dokusuyla uyuşmayan binalar şehrin hem silüetini yerle bir ediyor, hem büyük bir yapı yoğunluğuna neden oluyor, hem de Konyaaltı'nda turizmi öldürüyor.

Daha önce turizm alanı ilan edilen, ancak 2016 yılında  ''tercihli konut alanı'' olarak değiştirilen imar planı ilan edilir edilmez Antalya-Konyaaltı'nda devasa binalar yükselmeye başladı. Böylece inşaat yoğunluğu artan bölgede, bir yandan biten binalar hızla satılırken, diğer yandan 8-10 parselin daha aynı ölçekte yapılaşacağı belirtiliyor.

Bu duruma dur demek isteyen Şehir Planlamacıları Odası'nın açtığı dava hala devam ediyor. Ancak uygulama için durdurma ön kararı çıkmadı mahkemeden.

Şimdi bizler bir imza vererek bu projelere tepkimizi göstermeliyiz. Yukarıda belirtilen ve benzeri rant projelerinin gerçekleşmesi ile Antalya ve uygulamaların gerçekleştiği ve gerçekleşme ihtimalinin bulunduğu diğer illerde yaşanan ve yaşanacak olan olumsuzlukların önüne geçilmesi amacındayız. Bu kentimizde ve ülkemizde yaşayan her duyarlı bireyin çevreye ve kente karşı bir sorumluluğudur.

Bugün Ziya Nur imzanı bekliyor!

Ziya Nur Sezen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Antalya Konyaaltı’nda tuhaf yapılaşmaya son verilsin.». Ziya Nur ve imza atan diğer 9.484 kişiye katıl.