Antalya Hayvanat Bahçesi Kapatılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Hayvanat Bahçesi, insanlar için bir eğlence gibi gözükse de kafes ardında tutulan ya da kendi iklimlerinden ve yaşam alanlarından koparılıp getirilen hayvanlar için bir hapishanedir. Çocuklar için eğitici olduğunu söylememiz de mümkün değildir.

İnsanlar, kendi yaşamlarını sürdürmek için tarihi süreç içerisinde kimi hayvanları evcilleştirmiştir. Avlanmak ya da evcil hayvanları çoğaltmak gibi yollarla yaşamsal ihtiyacını sürdüren insanlık, refahın da artmasıyla eğlence amaçlı hayvanat bahçeleri kurmaya yönelmiştir.

Bunun insani ihtiyaçlarla izahı mümkün değildir. Doğasından kopartılan bir hayvanın insanın yaşamsal ihtiyaçları gibi daha üstün bir amaç taşımaksızın tutulup çoğu zaman yeterli olmayan barınak ya da  adı bahçe ama kendi hapishane olan yerlere kapatılmasını insani ya da İslami bulmuyorum.

Müslüman bir toplumun buna zaten baştan izin vermemesi gerekirdi. Bu tarihi hatayı düzeltmemiz gerekiyor. Belediye seçimleri döneminde Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçildiğim takdirde Antalya hayvanat Bahçesini kapatacağımı taahhüt etmiştim. Seçilemedim ama bu erdemli tutumu sürdürmemize ve Antalyalılarla beraber mevcut yönetimden bunu talep etmemize hiçbir engel yoktur.

Geliniz bu kampanya ile yüz binlerce Antalyalının ortak talebini oluşturalım. Ve Büyükşehir Belediyemizden Antalya Hayvanat Bahçesini kapatmasını isteyelim. Böylece tüm Türkiye'ye örnek olacak yeni ve erdemli bir süreci başlatmış olalım. Lütfen oylamaya katılalım ve kampanyayı başla insanlara da duyuralım.