Antalya'daki ulaşım zammı geri çekilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
1.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Antalya Büyükşehir Belediyesi (Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)) ve tarafına Türkiye İşçi Partisi Antalya İl Örgütü bu kampanyayı başlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nun aldığı karar ile Antalya’da toplu ulaşım yüzde 15 oranında zamlandı. Yeni tarife ile kent genelinde zam oranları yüzde 14 ile yüzde 16 arasında artırıldı. 9 Aralık Çarşamba gününden itibaren Antalya merkezde uygulanacak olan zamlı tarife ile daha önce 3,20 lira olan tam ücret 3,65 liraya, 2,70 lira olan emekli 3,15 liraya, 2,70 lira olan öğretmen 3,15 liraya, 1,80 olan öğrenci biniş ücreti ise 2,20 liraya yükseltildi.

Yeni uygulama ile ayrıca daha önce bir saat içinde 2-3 sefere kadar yapılan ücretsiz aktarma işlemi ise bire düşürüldü. Uygulama Antalya merkez ve Alanya'da 9 Aralık Çarşamba gününden itibaren uygulamaya konulurken diğer ilçelerde ise yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadığı bir dönemde halkın sağlık sorunlarıyla uğraştığı yetmiyormuş gibi salgının ortaya çıkardığı ekonomik yükler de her gün farklı şekillerde emekçilerin omuzlarına yükleniyor. Şehrimizde yapılan ulaşım zammı, zaten açlık ve yoksullukla sınanan emekçi halka, sokağa çıkma yasaklarında dahi işe gitmeye mecbur bırakılan emekçilere vurulan bir başka darbedir.

Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte ülke genelinde getirilen yasaklarla, Antalya’daki emekçilerin en önemli geçim kaynağı olan turizm faaliyetleri sonlandırılmış; binlerce işçinin ekmek kapısı olan kafeler, restoranlar paket servise geçmiş, barlar ise kapatılmıştır. Otellerin kapılarına, turizm sezonunun bitmesiyle azalan turist sayısı sebebiyle kilit vurulmuş, otellerde çalışan mevsimlik işçiler ise en az 6 aylık işsizlik sürecine girmiştir.

İşçilerin ‘’kısa çalışma ödeneği’’ adı altında asgari ücretten dahi daha az maaşa çalıştırıldığı, ücretsiz izne çıkarılan en az 2,5 milyon işçinin günde 39 liraya geçinmek zorunda bırakıldığı, özellikle Antalya’da işsizliğin böylesine zirve yaptığı bir dönemde bu zamlar kabul edilemez.

Ulaşım kamusal bir hizmettir. Bu yüzden nitelikli ve erişilebilir olmalıdır. Antalya Büyükşehir Belediyesi, zaten zamlı olan ulaşım ücretlerine yeni bir fahiş zam düzenlemesi yapmakla değil; sosyal mesafenin gözetilmediği, halkın balık istifi gibi doluşmak zorunda bırakılarak bulaş riskinin artırıldığı ulaşım seferlerini düzenlemekle uğraşmalıdır. Bu kapsamda, halkın sağlıklı ve güvenli ulaşımı sağlanmalı, sosyal mesafe kuralları gözetilerek otobüs seferleri artırılmalıdır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı UKOME bu yanlıştan derhal vazgeçmelidir.

Yapılan ulaşım zammı derhal geri çekilmeli, otobüs seferlerinde salgın gözetilerek yeni düzenlemeler yapılmalıdır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.