Antakya Atatürk Parkı’na Sahip Çık!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hikmet Çinçin'in Antakya'nın asırlık Atatürk Parkı'ndaki yaklaşık 2000 m2'lik alanı imara açması neticesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne çağrısını desteklemek, kentimiz için felaket olacak projelerin yapımını durdurmak istiyoruz. Doğasına, yeşiline, parkına sahip çıkamayan hiçbir şeye sahip çıkamaz. Çağrı yazılı olduğu gibidir.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, Lütfü Savaş ile Atatürk Parkı’nın ve Kapalı Spor Salonu’nun arazilerinin, yeşil alan olması için çabalayacağımızı ve TOKİ’nin buraya inşaat yapmaması ve inşaatlar için farklı alanlara yönlendirilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız’la, Sayın Başbakanımız’la, Hatay Milletvekilleri’yle görüşerek işbirliği içerisinde mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildirmiştik ancak aldığımız ve bizi oldukça üzen duyumlar neticesinde her sabah yüzlerce kişinin spor yaptığı ve 52.000 m2lik alanı ile Antakya’nın en büyük yeşil alanı ve kentin belki de tek soluk alınabilecek yeri olan Antakya Atatürk Parkı’nda yer alan katlı otoparkın arkasındaki yaklaşık 2000 metre2’lik alanın; Anıtlar Kurulu’ndan geçirildikten sonra imara açıldığını ve bir hayırseverin yardımıyla, hayırsever için dahi hayırlı sonuçlanmayacak bir projeye kurban edileceğini, bu alana yeni bir nikah salonunun ve kültür merkezinin yapılacağını, öğrenmiş bulunmaktayız.

Her ne olursa olsun bu projelerin Atatürk Parkı’ndan uzak tutulması ve parkımızın yeşil alan olarak korunması, hatta parkın içerisindeki diğer gereksiz yapıların da yıkılarak park alanına dahil edilmesi herhalde bizim olduğu kadar kamuoyunun da beklentisidir.

Bahsi edilen projelerle alakalı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne iki kez yazılı bilgi talebi göndermemize rağmen cevap alamadık. Çalışmaların gizlilikle yönetilmesi tarafımıza ilginç gelmektedir.

Yeşili korumak adına tüm ortak hareket etme kararlarımıza rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir davranış içerisinde bulunması inandırıcılığımızı zedeler.
Sayın belediye başkanımızın ifade ettiği üzere çok önemli binaların yapılması söz konusu olsa da bu yanlıştan dönülerek; kararların tekrar Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden gündeme alınması ve Atatürk Parkı’nın yeşil alan olarak tutulması kararı alınmasının gerekliliğini kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

Her zaman belirttiğimiz üzere biz siyaset dışı bir kurumuz. CHP İl Başkanı ile de konuyla alakalı olarak görüştüm ve Sayın İl Başkanı hem Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’yle hem de Büyükşehir Belediye Başkanı’yla görüştü ve Büyükşehir Belediyesi’nin projeler konusunda kararlı olduğunu üzülerek öğrendim. Önümüzdeki günlerde AKP ve MHP İl Başkanları ile de görüşerek bu yanlıştan dönülmesi ve sayın başkanların belediye meclisinde bu konuda mücadele etmeleri için ricacı olacağım.

Her gün şehrimizin gözbebeği olan ve bize miras bırakılan parkına spor kıyafetleriyle gelen vatandaşlarımızı kapsayan bir referandum yapılması durumunda park içerisinde bir kültür merkezi ve nikah salonu yapılmasını olumlu bulanların %15’i bile bulmayacağını düşünüyorum. Demokrasiyi savunan Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nı projelerinde ısrarcı olması durumunda bir referandum düzenlemeye davet ediyorum.

Bahsedilen projeler oluşturulurken şehrin dinamiklerinde önemli yer tutan Mimarlar Odası, diğer odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla herhangi bir istişarede ve fikir alışverişinde bulunulmamıştır.

Israrla halkın fikri alınmadan halk için yürütüldüğü söylenen projelerin sonuçlarını daha önce Atatürk Caddesi’ne inşa edilen Mahveli Binası Felaketi’nde tecrübe ettik. Ben Cumhuriyet Dönemi’nden kalma Adliye Binası’nı özlemekteyim ve benim gibi düşünen binler bulunmakta.

Halkı ilgilendiren kararlar alınırken tüm sağlıklı demokrasilerde olduğu gibi halkın ve İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinin alınması elzemdir.

Büyükşehir Belediye Başkanımız’a Mahveli Binası’nı sorduğumuz zaman bize bina projesini Antakyalı bir mimarın çizdiğini belirtmişti. Antakyalı mimar dostumuzu şahsen tanımıyorum ancak duyduğum kadarıyla Ankara’da yaşamaktaymış ancak hatırlatmak isterim ki bizler Antakya’da yaşıyoruz.

Bizler Büyükşehir Belediyesi Başkanımız’ın tüm doğru icraatlarını destekliyoruz. Tüm uyarılarımız da bundan ileri gelmektedir. Sayın Başkan, lütfen böyle bir eziyeti Antakya’ya yapmayınız. Zaten kentimizin Mahveli Binası’nda nikah salonları bulunmakta, şehrimizin yeşile ihtiyacı var. Bu tip projelere finansman sağlayacak hayırseverlerimize de buradan seslenmek istiyorum. Adınızın hayırla anılmasını istiyorsanız yeşil alanlardan lütfen uzak durun ve daha hayırlı projelere destek olunuz.

Paylaştığım fotoğraflardan da görüleceği üzere Büyükşehir Belediyesi daha önce bahsedilen alanda bulunan spor aletlerini kaldırarak inşaat faaliyetlerine başlamış bulunuyor. Tüm bu olanları kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.
Saygılarımla.

Bugün Genç Beyinler Hareketi imzanı bekliyor!

Genç Beyinler Hareketi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Antakya Atatürk Parkı’na Sahip Çık!». Genç Beyinler Hareketi ve imza atan diğer 6.909 kişiye katıl.