Anneler, çocuk 12 yaşına gelene kadar yarım gün çalışsın okullar yarım gün olsun.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Çalışmak hem kadının bireysel güvenlik alanını genişleten hem de gerek ailenin gerekse ülkenin ekonomik refahını olumlu yönde etkileyen bir gerekliliktir. Bununla birlikte aile birlikteliğinin en önemli yansıması olan çocuğun anne ile güvenli ve dengeli ilişki kurabilmesi, çocuğun bizzat annesi eliyle büyütülüp kendi aile ortamının güvenli koşullarında yetişmesi bir toplumun geleceğini inşa edecek çocukların verimli ve etkin bireyler olmasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Günümüz Türkiyesinde çalışan kadınların annelik yönleri mevzuatlarla destekleniyor olsa da gündelik hayata yansımaları yetersizdir. Mevcut sistemde kadınların doğum sonrası ücretli izni maksimum 11 hafta olabilmekte üstelik ücretsiz izin dahi alınsa bu durum 2 yaşına kadar sürmektedir. İki yaş ninesi ya da hala, teyze gibi yakın akraba tarafından bakılma şansı olmayan çocukları bakıcıların ya da kreşlerin eline itmekte ve beraberinde de pek çok trajik olay yaşanmaktadır. Mevcut mevzuatta bulunan çocuk 5 yaşına gelinceye kadar yarım gün çalışma hakkı ise yazılı bir madde olmanın ötesine geçememektir. Özellikle uzmanlık eğitimlerinde, akademik kadrolarda ve özel sektörde çalışan kadınlar işlerini kaybetmek amirleriyle sıkıntı yaşamak gibi kaygılar nedeniyle,bu haklarını talep edememekte  ve aslında en kıymetlileri olan yavrularından ve anneliklerinden taviz vermektedirler. TUİK'in nüfus artış verileri ve konut başına düşen fert sayısı ile ilgili araştırmalar göstermektedir ki Türk AİLESİ KÜÇÜLMEKTE ve TÜRKİYE YAŞLANMAKTADIR..Bu durum çalışan kadının ANNE OLMAKTAN ÇEKİNMESİNDEN kaynaklanmaktadır.  Çocuklar 2 yaşından sonra zoraki ve mecburen kreşlere bakıcılaraemanet edilmekte 6 yaşından sonra ise  bütün gün 40 dk'lık müfredat bilmecelerine boğulmaktadır. Çocuğu 4 yaşına kadar aksi bir zorunluluk yoksa bizzat anne eğitmelidir. Bu durum ülkemiz şartlarında sağlanamaz olsa da en azından anneler sosyal hakları korunarak 3 yaşına kadar ücretsiz izin alabilmelidir. Bu gün pek çok başarılı insanın hikayesinden elde ettiğimiz gerçek şudur ki başarı özgür ve özgün çocukluk döneminin bir sonucudur. Mevcut sistem tam gün çalışmak zorunda olan anneyi çocuğunu tam gün okula göndermeye zoraki ikna etmektedir. Ancak tam gün eğitim veren özel okullar dahi çocukların spor sanat oyun gibi faaliyetlerini desteklemekten uzaktır. Oysa ki tüm okullar yarım gün olsa ve anne de yarım gün mesai sonrasında evde olsa.. Tüm okulların öğleden sonra grupları sadece ve sadece spor sanat ve oyun gruplarına ayrılmış olsa.. Ve çocuk ya da aile bunlardan dilediğini seçip çocuğunu yollayabilse inanıyorum ki hem eğitim hem de kadının iş verimliliği anlamında devrim yapılmış olur..

Bugün Nihal Sümeyye imzanı bekliyor!

Nihal Sümeyye ULUTAŞ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Anneler, çocuk 12 yaşına gelene kadar yarım gün çalışsın okullar yarım gün olsun». Nihal Sümeyye ve imza atan diğer 109 kişiye katıl.