Gece ulaşımı istiyoruz!

Supporters

Bugün Ankara için güzel birşey yapmak ister misiniz? O zaman sosyal medya ellerinizden öper ;)

Geçen yılın mart ayından beri sürdürdüğümüz “gece ulaşımı” kampanyasında başarıya en yakın olduğumuz noktadayız. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, seçim öncesinde  söz vermiş olduğu üzere 1 haftalık bir deneme çalışması yaparak saat 12’den sonra 8 metropol ilçeye 4’er hat üzerinden saat başı otobüs seferi koymaya karar vermiş.

Hürriyet Ankara’dan Deniz Gürel’in haberine göre bu uygulama önümüzdeki hafta (12 Mayıs haftası) başlayacakmış ve kayıt edilen rakamlar basın mensuplarına gönderilecekmiş. Kullanıcı sayısı ortalama 20 civarında olursa uygulama kalıcı olacakmış ancak bu rakama ulaşılamaması halinde eski düzene geri dönülecekmiş.

Aslına bakarsanız bir hafta oldukça kısa bir süre, istatistiki açıdan yeterli bir analiz yapılabilmesi için bu sürenin en az bir ay olması gerekir ki haftanın farklı günlerindeki toplu taşıma dinamikleri karşılaştırmalı olarak görülebilsin ve talepteki artış izlenebilsin.

Üstelik normal şartlar altında bu kadar kısa sürede gece ulaşım seferleri konulacağı bilgisinin hedef kitlenin tamamına ulaşabilmesi de mümkün değil.

Ve işte tam da burada iş bize düşüyor, daha önce yaptık biliyorsunuz.

Normal şartları boşverin :) Zaten Ankara’da normal olan ne kaldı?

İşte acil eylem planımız:

1. Bilgiyi yayıyoruz, duymayan kalmıyor.

-Facebook, twitter, instagram, tumblr: 140 karaktere bakar!

-Otobüs durakları, okul panoları, iş yerleri, apartman girişleri: İhtiyacınız olan kalem, kağıt, bant!

2. Dışarı çıkıyoruz, eve geç dönüyoruz.

Zaten hava da güzel, hazır ucuz ulaşım imkanımız varken önümüzdeki hafta boyunca sokakları, konser salonlarını, gece matinelerini dolduruyor uzun süredir görmediğimiz arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Mümkünse geniş katılımlı etkinlikler organize ediyoruz. Eve otobüsle dönüyoruz ve mümkünse bunu belgeliyoruz. Artık #selfie mi çekersiniz #tutanak mı tutarsınız o size kalmış.

İstatistiklere var olduğumuzu kanıtlıyoruz.

Etkinliklerinizi paylaşmak isterseniz egosaatleri@gmail.com adresinden bize ulaşabilir ya da https://www.facebook.com/EGOsaatleri adresinden etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Haftaya biryerlerde karşılaşmak ümidiyle, takipte kalın!

*Yalnız bir hatırlatma, 12 Mayıs itibariyle metroda sinyalizasyon çalışmaları yapılacağından metro sefer saatleri yeniden düzenleniyormuş. Eminiz ki otobüs seferleri ile bunu telafi edeceklerdir.

This petition will be delivered to:
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi

Aydan Öz started this petition with a single signature, and now has 22,070 supporters. Start a petition today to change something you care about.