Petition Closed

Supporters

Bugün Ankara için güzel birşey yapmak ister misiniz? O zaman sosyal medya ellerinizden öper ;)

Geçen yılın mart ayından beri sürdürdüğümüz “gece ulaşımı” kampanyasında başarıya en yakın olduğumuz noktadayız. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, seçim öncesinde  söz vermiş olduğu üzere 1 haftalık bir deneme çalışması yaparak saat 12’den sonra 8 metropol ilçeye 4’er hat üzerinden saat başı otobüs seferi koymaya karar vermiş.

Hürriyet Ankara’dan Deniz Gürel’in haberine göre bu uygulama önümüzdeki hafta (12 Mayıs haftası) başlayacakmış ve kayıt edilen rakamlar basın mensuplarına gönderilecekmiş. Kullanıcı sayısı ortalama 20 civarında olursa uygulama kalıcı olacakmış ancak bu rakama ulaşılamaması halinde eski düzene geri dönülecekmiş.

Aslına bakarsanız bir hafta oldukça kısa bir süre, istatistiki açıdan yeterli bir analiz yapılabilmesi için bu sürenin en az bir ay olması gerekir ki haftanın farklı günlerindeki toplu taşıma dinamikleri karşılaştırmalı olarak görülebilsin ve talepteki artış izlenebilsin.

Üstelik normal şartlar altında bu kadar kısa sürede gece ulaşım seferleri konulacağı bilgisinin hedef kitlenin tamamına ulaşabilmesi de mümkün değil.

Ve işte tam da burada iş bize düşüyor, daha önce yaptık biliyorsunuz.

Normal şartları boşverin :) Zaten Ankara’da normal olan ne kaldı?

İşte acil eylem planımız:

1. Bilgiyi yayıyoruz, duymayan kalmıyor.

-Facebook, twitter, instagram, tumblr: 140 karaktere bakar!

-Otobüs durakları, okul panoları, iş yerleri, apartman girişleri: İhtiyacınız olan kalem, kağıt, bant!

2. Dışarı çıkıyoruz, eve geç dönüyoruz.

Zaten hava da güzel, hazır ucuz ulaşım imkanımız varken önümüzdeki hafta boyunca sokakları, konser salonlarını, gece matinelerini dolduruyor uzun süredir görmediğimiz arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Mümkünse geniş katılımlı etkinlikler organize ediyoruz. Eve otobüsle dönüyoruz ve mümkünse bunu belgeliyoruz. Artık #selfie mi çekersiniz #tutanak mı tutarsınız o size kalmış.

İstatistiklere var olduğumuzu kanıtlıyoruz.

Etkinliklerinizi paylaşmak isterseniz egosaatleri@gmail.com adresinden bize ulaşabilir ya da https://www.facebook.com/EGOsaatleri adresinden etkinlikleri takip edebilirsiniz.

Haftaya biryerlerde karşılaşmak ümidiyle, takipte kalın!

*Yalnız bir hatırlatma, 12 Mayıs itibariyle metroda sinyalizasyon çalışmaları yapılacağından metro sefer saatleri yeniden düzenleniyormuş. Eminiz ki otobüs seferleri ile bunu telafi edeceklerdir.

Letter to
Ankara Halkı
Ülkenin nüfus olarak ikinci en büyük kenti olan Başkent Ankara’da, halihazırda uygulamada bulunan toplu taşıma sefer saatlerinin yetersiz olduğundan hareketle bu konuda iyileştirme yapılması talebi ile 28.02.2013 – 31.03.2013 tarihleri arasında sürdürülen kampanyanın 10.000 imza ile son derece ciddi bir destekçi sayısına ulaşmış olduğu iş bu dilekçe ile dikkatlerinize sunulmaktadır.
Toplu taşıma sefer saatlerinin iyileştirilmesine yönelik talep sahiplerinin gerekçelerini içeren dosyada konuya ilişkin ayrıntılara yer verilmiş olup kampanya ile ilgili güncel durum “change.org/EGOsaatleri” adresindeki web sayfasında görülebilir.
Bahse konu talebe ilişkin ilk aşamada önemli bazı hatların tespiti ile bu hatların sefer saatlerinin haftasonlarında saat başı merkezden kalkacak biçimde saat 02:00’a kadar uzatılması; sonraki aşamada ise oluşan talebin dikkate alınarak daha geniş çaplı bir düzenlemeye gidilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim. 01.04.2013