Ankara'da Herkesin Ağaç Dikebileceği Alanlar Oluşturulsun Ağaçlarımız Çoğalsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Her geçen gün daha fazla hissedilen küresel ısınma ve iklim değişikliği etkileri, artık bizim de doğa için bir şeyler verme zamanımızın geldiğini gösteriyor. Ve bir çok insan toprağa dokunmanın, doğayla kucaklaşmanın özlemini yaşıyor. Ağaçlar karbon dengesini düzenleyerek bu sorunların giderilmesine yardımcı olabilecek en önemli canlılar. Bu yüzden eğer ağaçlandırma çalışmalarını artırabilirsek başlamış olan bozulmaya tamamen engel olamasak bile önemli oranda gelişme sağlayabiliriz. Bu yönde bazı derneklerin, vakıfların ve belediyelerin sürekli veya belirli zamanlarda çalışmaları bulunmakta. Fakat kendi elimizle ağaç dikmek istediğimizde uygun alan bulmamız ve korumamız oldukça zor oluyor. Ayrıca çoğumuz bu konuda yeterince bilgiye sahip değiliz.

Bu kampanyanın amacı ise öncelikle ilgili bakanlık ve kurumlarca belirlenen görevlilerin ağaçlandırma ile ilgili düzenleyeceği eğitimlerle insanların bilinçlenmesini sağlamak. Bu konuda bilinçlenmiş insanların yine ilgili kurumlarca belirlenen alanlara, uygun dönemlerde düzenli olarak giderek ağaç dikmesine, doğayla bütünleşmesine ve sosyalleşmesine imkan vermek. Ve yine belirli zamanlarda giderek bu ağaçların bakımıyla birebir ilgilenip gelişimini gözlemleye bilmesine olanak tanımak.

Bu sayede sadece tüketmek yerine üretmeyi, emek vermeyi bilen nesillerin yetişmesine olanak sağlayabiliriz. Doğa ile yeniden iletişim kurmak hem ruh hem de beden sağlığı açısından hepimize faydalı olacaktır. Yapılacak toplu etkinliklerle birbirimizle de yeniden iletişim kurma imkanı bulabiliriz. Ve doğadan aldıklarımızın karşılığını az da olsa verme fırsatımız olur.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Bugün Nazlıcan imzanı bekliyor!

Nazlıcan Çakırca bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ankara'da Herkesin Ağaç Dikebileceği Alanlar Oluşturulsun Ağaçlarımız Çoğalsın!». Nazlıcan ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.