#ÖğünümeDokunma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Çoğu üniversitede yemek fiyatları gayet uygun iken, tüm üniversiteler göz önünde bulundurulduğunda Ankara Üniversitesi'nde bu rakam çok fahiş kaçmaktadır!

Geçtiğimiz yıl sene başında bir anda 2,25 TL'den 3 TL'ye çekilen yemek fiyatları, üniversite öğrencilerinin tepkileriyle 2,50 TL'ye indirilmişti. Bu haldeyken bile öğrencinin cebini yakan fiyatları, üniversite yönetimi tekrar 3 TL'ye çekmiştir.

Türkiye'mizin muhtelif üniversitelerinde 1 TL ile 1,75-2 TL arasında farklılık gösteren bu fiyatlar Ankara Üniversitesi'nde neden 3 TL olur? Diğer üniversitelere bakınca uygun ve makul fiyattan verilebildiği tescillenen yemek fiyatlarının Üniversite Yönetimi tarafından bu hale getirilmesi ne ahlaki ne de makul olma niteliği taşımaktadır.

Farkettiyseniz baştan beri hep 'yemek fiyatları' kavramı üzerinden konuştuk; 'yemek ücretleri' demedik. Çünkü 'ücret', hizmet mukabilinde verilen şeydir.

Verdiğimiz 'şey' ile aldığımız 'hizmet' arasında kapanması imkansız bir makas olduğunu arzediyor, hususen yemeklerin kalitesinin yükseltilmesi ve 'fiyatların' 2 TL'nin altına çekilmesi noktalarında; umumen ise, Atatürk İlke ve İnkılapları'na uymaları hususunda yetkililerin derhal bir hamle yapmasını bekliyoruz!

Bugün Hüsnü imzanı bekliyor!

Hüsnü Sönmez bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ankara Üniversitesi: #ÖğünümeDokunma». Hüsnü ve imza atan diğer 640 kişiye katıl.