AHLI KHIANAT MESTI DIPECAT

0 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
AbangMi TokPerak started this petition to Anggota Parti Keadilan Rakyat

Kami, anggota Parti Keadilan Rakyat Cabang Pandan mendesak agar Majlis Pimpina Pusat Parti Keadilan Rakyat (PKR) segera memecat anggota Parti Keadilan Rakyat yang telah bersekongkol, bersolidariti atau menyatakan sokongan terhadap gerakan pengkhianatan yang telah diketuai oleh Azmin Ali dan Zuraida Kamaruddin.

Tuntutan ini kami kemukakan atas alasan seperti berikut:

1.            Pengkhianatan ini telah menyebabkan negara terjerumus ke dalam ketidakstabilan politik dan menyebabkan ekonomi merudum,

2.            Pengkhianatan ini telah menyebabkan ternafinya hak YB Presiden Parti Keadilan Rakyat untuk diangkat sebagai Perdana Menteri seperti yang dipersetujui dalam konsensus Pakatan Harapan,

3.            Pengkhianatan ini telah menyebabkan jatuhnya sebuah kerajaan yang terbina secara demokratik dan menyebabkan rakyat hilang kepercayaan terhadap demokrasi,

4.            Menjatuhkan imej dan integriti Keadilan Cabang Pandan yang sentiasa patuh dan taat setia kepada Presiden Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Justeru dua nama berikut perlu dipecat serta merta daripada Parti Keadilan Rakyat atas pembabitan mereka samada secara langsung atau tidak langsung dengan agenda pengkhianatan ini.

a.       Mohd Mizan Adli bin Mohd Noor – B090001583 (831003-14-5029)

b.       Zakaria bin Rahim – B090000906 (670723-14-5047)

0 have signed. Let’s get to 200!