Petition Closed

Pune Black Friday pe prompterul Andreei Esca!

This petition had 59 supporters


În urma măsurătorilor efectuate pe o perioadă de 4 ani (2013 - 2016) s-a constatat că, deși există extrem de multe Black Friday de-a lungul anului, unul singur este cel adevărat.
Ce are în plus Black Friday-ul adevărat față de celelalte?

Cercetătorii au încercat să identifice care sunt factorii care influențează Black Friday pornind de la diferențele semnificative de comportament online al romanilor observate in fiecare luna noiembrie din intervalul analizat. Spre surprinderea specialiștilor, după rularea a nenumărate rapoarte măsurătorile au identificat ca rolul decisiv între 2013 și 2015 a constat în apariția joi seara a unui factor specific, care a lipsit în 2016.
Acest factor complex pune pe jar toată piața de eCommerce în ziua de Black Friday. Sângele curge mai repede în vene, magazinele se bucură mai tare, oamenii de online lucrează mai cu spor, clienții găsesc oferte mai bune, curierii aleargă distanțe mai mari, cu pachete mai multe, piața e mai efervescentă și viața în eCommerce merită trăită.

“Impactul acestui factor este atât de mare încât a fost nevoie să inventam o unitate de măsură dedicată, care să surprindă magnitudinea acestui efect straniu in interesul românilor față de comerțul online în preajma Black Friday-ului adevărat.

esc”-ul  (sau  Equivalent Similar Clicks) are ca referința numărul de clickuri către magazinele online în intervalul 18:00 - 19:00 din seara de joi, înainte de Black Friday a fiecărui an. Fiecare magazin online isi poate calcula propriul esc anual după următoarea formula: 1 esc = (traficul intre 18:00 - 19:00, joi pre BF)/1h

Sunt numeroși factori care accelerează acest interes, cu diferite viteze, însă nici unul nu se compară, ca impact, cu efectul pe care îl are Andreea Esca și fraza “mâine începe nebunia reducerilor, mâine începe Black Friday”.

Efectul poartă numele celei care îl generează - ACCELERAȚIA ESCA - și reprezintă viteza cu care crește interesul românilor pentru comerțul online atunci când Andreea Esca anunță Black Friday la știrile de joi. După ce am calculat valorile Accelerației Esca intre 2013 și 2015, am identificat momentul de maxim la ora 19:25, când a atins 7,788142 esci/ora. 

Concluzia naturală la care ajungem și pe care o susține acest studiu e că Black Friday adevărat e doar o dată pe an, atunci când este prezentă Accelerația Esca. “ Tudor Sandu (absolvent FAC/UPB, membru Mensa Romania, cercetator ecommerce)

Semnează petiția! Hai să punem Black Friday pe prompterul Andreei Esca pe 16 noiembrie!Today: 2Performant is counting on you

2Performant needs your help with “Andreea Esca: Pune Black Friday pe prompterul Andreei Esca!”. Join 2Performant and 58 supporters today.