Anayasaya LGBT’yi Koruyan Yasalar Eklensin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi,

Üzülerek belirtiyorum ki ülkemizde tıpkı diğer tüm Orta Doğu ülkelerinde olduğu gibi LGBT'li bireyler, hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kalmaktadırlar. Hatta büyük bir kısmı aileleri tarafından bile kabul edilmemektedir. Bunun sonucunda her sene birçok LGBT'li bireyi kaybetmekteyiz.

Ancak bizim can güvenliğimizi sağlamakla yükümlü olan Türkiye Cumhuriyeti bu durum karşısında sukunetini istikrarlı bir şekilde korumaktadır. Hatta nerdeyse tüm dünyada kutlanan onur yürüyüşlerine çoğu şehirde izin vermemektedir ve düzenlenmesine izin verilen sayılı yürüyüşte de vatandaşlar polisin ağır ve gereksiz müdahalesine maruz kalmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak en kısa sürede bu yaşanılan katliama dur denilmesini ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına LGBT'li bireyleri koruyan, aile kurabilmelerine ve evlat edinebilmelerine imkan tanıyan yasalar eklenmesi için  gerekli çalışmaların başlatılmasını arz ederim.

İstediklerimiz:
1. Herkesin eşit olduğunu söyleyen, Anayasanın 10. maddesine "cinsel yönelim" ibaresi eklensin.
2. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 3. maddesinin 2. fıkrasına, 122. maddesine ve 115. maddesine "cinsel yönenelim" ibaresi eklensin ve nefret suçlarında bulunanlar en ağır şekilde cezalandırılsın.

3. Medeni Kanun'da LGBT'li bireylerin evlenebilmesi, evlat edinebilmesi konusunda gerekli düzenlemeler yapılsın.

Bugün Melih imzanı bekliyor!

Melih ALGIN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Anayasaya LGBT’yi Koruyan Yasalar Eklensin». Melih ve imza atan diğer 9.205 kişiye katıl.