Ruhsatsız okula 'hayır' diyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Ülkemizde canımız evlatlarımızı emanet ettiğimiz anaokullarında maalesef ki ürkütücü tablolar ile karşılaşmaktayız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatından bihaber eğitim programları sunan sözde eğitim kurumlarında minik canlarımız fiziksel, ruhsal şiddete maruz kalıyor, cinsel istismara uğruyor hatta ve hatta yitip gidiyor. Tabelasında MEB logosu yada Anaokulu ifedesi yer almadığı halde  kendisini eğitim kurumu gibi aksettirip, bu izlenimi yaratmak için çeşitli alternatif isimler kullanıyorlar.Aslında bu o yerin anaokulu ruhsatı olmadığını, sadece ‘ticarethane’ olarak faaliyet gösterdiğine işaret ediyor.

Anaokulları , mevzuatta okul öncesi eğitim kurumları olarak yer alıyor. Bu yüzden mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB)  ruhsat almaları gerekiyor.

ÇOCUKLARINIZI GÖNDERDİĞİNİZ ANAOKULLARINA MUTLAKA MEB RUHSATI SORUN

Çünkü ruhsat alınması sırasında, deprem raporu alınması, binanın iskanın olması, yangın ve emniyet açısından gerekli önlemlerin alınması gibi çocukları koruyacak kontroller yapılıyor. Çalıştırılan eğitmenden aşçısına kadar mesleki yeterlilikleri kontrol ediliyor.

Aksi halde  ruhsatsız kurumda bir problem oluşması durumunda aileler muhatap bulamıyor. Evlatlarımız mağduriyetleriyle kalıyor.

SEVGİLİ ANNE SEVGİLİ BABA

Çocuğunu ruhsatsız sözde eğitim kurumlarına emanet etme.

#eğitimderuhsatşart

Bugün ANADOLU ANAOKULLARI DERNEĞİ imzanı bekliyor!

ANADOLU ANAOKULLARI DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «anadolu anaokulları derneği: Ruhsatsız okula 'hayır' diyoruz». ANADOLU ANAOKULLARI DERNEĞİ ve imza atan diğer 372 kişiye katıl.