Ameliyathane hizmetleri mezunlarına atama

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Sayın Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanım ve Üyeleri

Sağlık alanında meydana gelen branşlaşma sebebiyle; Ameliyathane Teknikerliği (Diğer adları; Cerrahi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri) bölümünden mezunum ve mezun sayısı artmasına rağmen alımlar az oluyor Milletimizin sağlık ihtiyacına istinaden KPSS ile yapılan alım sayısı, bölümümüzdeki öğrencilerde hayal kırıklığı ve endişe yaratmaktadır. Bunun sebepleri aşağıda belirttiğim hususlardır;

1.Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ameliyathane hemşireliği için sertifikalı eğitimler düzenlemektedir. Yani Hemşire arkadaşlarımıza ek bir eğitim verilerek bize ait olan meslek yaptırılmaktadır. Üniversite hastanelerimiz de, Ameliyathanede çalışmak üzere hala hemşire alımı yapmaktadır. Bizim görevimiz, neden başka branştaki arkadaşlarımıza yaptırılmak isteniyor? Eğitimini aldığımız kadroyu istemenin, en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ameliyathane için yapılacak personel teminlerinde, Hemşirelik mezunları yerine biz Ameliyathane Teknikerlerine iş imkanı sağlanmasını ve bu durumdan üniversite hastanelerini de bilgilendirmenizi rica ediyorum.

2.Özel Hastaneler ise, görev tanımımızdaki bir belirsiz ifadeyi gerekçe göstererek bizleri işe almak istemiyor ve diğer sağlık personelini ameliyathanede çalıştırıyor. O ifade ise  “Cerrahi işlem sırasında hekimin uygun gördüğü durum ve şekilde cerrahi ekibe yardım eder” cümlesindeki -uygun gördüğü- ifadesidir. Görev tanımındaki bu madde düzeltilir ise Özel Hastanelere başvurumuzda sıkıntı yaşamayız.

Binlerce öğrenci bu bölümü boşuna okuduğunu düşünmektedir. Çünkü hemşire arkadaşlarımıza sertifika verilecek ise bölümümüz öğrencilerine neden yaklaşık 42 üniversitede (12 Devlet + 30 civarı Özel) eğitim veriliyor? Bir meslek taassubu mu sözkonusu diye düşünmekteyiz. Her ay bir Eğitim Hastanesi ameliyathane hemşireliği eğitim duyurusu yayınlıyor. Oysa, Sağlık Hizm. Genel Müd. Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başk.’ nın Temmuz 2015 Sayı 1 de yayınladığı, “2023 Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi” adlı bilimsel çalışmanın 2. Sayfasında en çok ihtiyaç duyulan branşın, %71,4 ile Ameliyathane Teknikerliği olduğu görülmektedir.

Çok zor durumda olduğumuzu dikkatinize sunarak yardımlarınızı rica etmekteyiz. Saygılarımla arz ederim.

Bugün nesim imzanı bekliyor!

nesim özdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ameliyathane hizmetleri mezunlarına atama». nesim ve imza atan diğer 1.928 kişiye katıl.