0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

139 ZEYTİN AĞACI SÖKÜLDÜ. Amasra’nın Gömü Köyünde termik santral için zeytin ağaçlarının sökülmesine köylüler büyük tepki gösterdi.Hattat projesi santrali için 139 Zeytin ağacı söküldü.Bartın platformu basın açıklaması yaparak zeytin ağaçlarının izinsiz katline göz yuman sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.
Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
Üç gün önce Amasra’nın Gömü köyünde büyük bir trajedi yaşandı. Hattat Holding; yapmak istediği termik santralin önünde engel gördüğü 7 dekarlık arazide bulunan 50’li yaşlardaki 139 adet zeytin ağacını, yöre halkının tüm itirazlarına rağmen, “bu ağaçları daha verimli olacakları yere taşıyacağız” yalanıyla 1 günde yerle bir etti.
Bilindiği gibi 3573 sayılı “Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılandırılması Hakkındaki Kanun”a göre zeytinlik sahalarına 3 km. yakınında değil termik santral, herhangi bir bacası tüten sanayi tesisi yapılamıyor. Sizlerin de bu imza kampanyasına destek olarak daha fazla zeytin ağacının yok edilmemesi için tepkimizi gösterebiliriz.

Bugün BORA imzanı bekliyor!

BORA ALPER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Amasra'nın Gömü Köyünde termiksantral için zeytin ağaçları katledilmesin #zeytinimedokunma». BORA ve imza atan diğer 174 kişiye katıl.