ALS hastaları artık umutsuz değil.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Als hastalığında edaravone isimli ilaç japonyada uzun zamandır kullanılmakta ve oldukça yüz güldürücü sonuçlar vermekte. Amerika da 2017 nisan ayında bu ilaç fda onayı alarak tedavi şemasına girmiştir. Türkiye de ise çabalarım sonucunda iki ay önce eczacılar birliğine yurt dışından ilacı getirttirmeyi kabul ettirdim. Ve şu anda yurt dışından temin edilebilecek ilaçlar listesine dahil edildi. Bu önemli bir başarı. Ancak asıl sorun bu ilacın ödemesini sgk yapmıyor. İlacın bir kür tedavisi yaklaşık 280 bin tl civarında ve bu parayı çoğu hasta ve yakını benim gibi karşılayamaz. Bu yüzden sizden destek bekliyorum sgk nın bu ilacı geri ödeme kapsamına alması için. Als hastalarının daha iyi koşullarda ve daha fazla yakınlarıyla zaman geçirebilmesi bizim elimizde. Destek olun hayat verin

Bugün çetin imzanı bekliyor!

çetin balduz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Als: ALS hastaları artık umutsuz değil.». çetin ve imza atan diğer 14.864 kişiye katıl.