Hayvanlar İçin Adalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

•  Hayvan istismarları yıllardır yaşanıyor, dünde yaşandı, bugünde, belki şimdi de yaşanıyor. Tuhaf olan ise, her olay yaşandığında insanların birden hayvan sevgisinin tavan yapması. Sosyal medya üzerinden gelen yüzbinlerce tepki. Sadece tepki olarak sözde kalıyor ve insanlar kendini, bir hayvansever olarak üstüne düşeni yaptığını sanıyor(!)

Bilâkis bizim Hayvan Hakları için mücadele ederken somut adımlar atmamız gerekiyor. 2004 yılında kabul edilen, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun "Kabahatler Kanunu" kapsamında olmasından dolayı, Hayvana şiddetin ve istismarın suçu sadece, İdarî para cezası ile sınırlı ve ne yazık ki böyle insanlık dışı bir suçun önünü kesmek için yeterli değil.

Artık Hayvan dostlarımıza yapılan işkencelerin, psikolojik-fiziksel şiddetin, dövüş, zehirleme vb. gibi eylemlerin,  Türk Ceza Kanunu tarafından değerlendirilip,  gerektiği şekilde cezalandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Bugün Alp imzanı bekliyor!

Alp Töredi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «alptoredi2@gmail.com: Hayvanlar İçin Adalet!». Alp ve imza atan diğer 17.299 kişiye katıl.