Saros Körfezi’ne DOKUNMA

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Saros FSRU Gemi İskelesi projesi kapsamında, Saros Körfezi’nde, 100.000 bin ton ağırlık taşıma kapasitesine sahip, FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma) gemilerinin bağlanabilmesi için yaklaşık 270 m. uzunluğunda bir iskelenin ve dolgu platformu inşa edilmesinin planlandığı bildirildi.    Projenin Saros için büyük bir risk taşıdığını belirten Trakya Platformu Hukuk Kurulu Üyesi Bülent Kaçar, "Bölgede büyük bir ağaç kesimi olacak ve tarım alanları zarar görecek" ifadelerini kullandı. Liman inşaatında 85 bin metreküp dolgu yapılacak. İskele diye tarif edilen inşaat 270 metre uzunluğunda olacak ancak bu iskele diye tarif edilemez, buna büyük bir liman denir çünkü dev kargo ve FSRU gemileri yanaşacak. Bölgedeki tarım alanlarının ve doğal ortamın dengesinin bozulacağını da sözlerine ekleyen Kaçar, "Gemi sektörüne veya enerji sektörüne ait başka alanlar, rafineri ve gemi sökümü dahil birçok faaliyetinin taşınmasının önü açılacak. Bu büyüklükteki gemilerin kapalı körfezdeki faaliyeti sırasında oluşacak büyük atık, sızıntı nedeniyle balıkçılık ve turizm çok büyük zarar görecek" şeklinde konuştu. Proje kapsamında yapılması planlanan liman çevre kirliliği dolayısıyla denizi kullanılmaz hale getirecektir. Bölgemizin ekolojik dengesine zarar vereceği aşikar olan bu projeyi, bölge sakinleri olarak protesto ediyoruz.

Bugün Gizem imzanı bekliyor!

Gizem Saran bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «alo153@edirne.bel.tr: Saros Körfezi’ne DOKUNMA». Gizem ve imza atan diğer 321 kişiye katıl.