Bursa'da Ulaşım Ücreti Türkiye Zirvesinde

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi BURULAŞ, toplu ulaşım ücretlerini sessiz sedasız yüzde 15 artırdı. Bursaray'da tam yolcu ücreti 2 lira 25 kuruştan 2 lira 60 kuruşa, indirimli yolcu ücreti ise 1.50 liradan 1 lira 85 kuruşa yükseltildi. Bursa'da otobüs ücretlerine de zam geldi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu, 28 Ekim'de yaptığı toplantıda, otobüs ve Bursay taşıma ücretlerini artırdı. Böylece, Bursaray ve otobüslerde tam yolcu ücreti 2 lira 25 kuruştan, 2 lira 60 kuruşa, indirimli yolcu ücreti ise 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 85 kuruşa yükseltildi. Tek binişlik kısa hat kart ücreti 4, uzun hat ücreti 5 lira lurken, tüm gruplar için aylık kart 200 lira olarak belirlendi.

Yeni tarifeye göre , Orhangazi-Bursa 7 lira 25 kuruş, Orhangazi- Gemlik 4 lira 25 kuruş, Orhangazi-İznik 7 lira, Yenişehir Otogarı- Kestel İstasyonu 8 lira, Yenişehir Otogarı 9 lira, İnegöl- Bursa Doğu Aktarma merkezi 6 lira 50 kuruş, İnegöl-Bursa Terminali 10 lira, Üniversite-Terminal bir lira 90 kuruş, Mustafakemalpaşa Otobüs Terminali- Küçük Sanayi İstasyonu 9 lira, Karacabey Otogarı- Küçük Sanayi İstasyonu 7 lira 50 kuruşa yükseltildi.

Bu durumda dolmuş taksilerse ücretlerini 2 lira 75 kuruşa çıkardı doğal olarak METRONUN DOLMUŞTAN PAHALI OLACAĞINI KİM DÜŞÜNÜR Kİ ?

Bursa şehrinin keşmekeş trafiği malumken otobüs fiyatlarına yapılan zam, buna tuz biber ekti. Belediyelerin internet sitelerinden derlediğim bilgilere göre; Bursa şu anda Türkiye' deki en pahalı teleferikten sonra, ulaşım fiyatıyla da lider konumda.

Yoğun trafiğe çare olarak köprüler, viyadükler yapmak elbette doğrudur ama asıl çare toplu ulaşım fiyatlarını cazip hale getirmeniz, sefer sayılarını artırıp Hindistan' da değil de Türkiye' de olduğumuza inandırmanızdır. O zaman trafikteki araçlar kendiliğinden azalır.
Yanılıyor muyum bilmiyorum: Burulaş Türkiye' nin en büyük 500 şirketi listesinde 302. sırada yerini aldı. Biz sizi, büyük kuruluşlar arasına girdiğiniz zaman değil bize hizmet ettiğiniz zaman takdir ediyoruz
Petrol fiyatlarını bahane edip durmadan zam yaparken indirimde herhangi bir indirim yapmamanızın da dikkatlerimizden kaçmadığını bilmenizi istiyorum.

Bugün Elif imzanı bekliyor!

Elif ÖZgüç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «alo153@bursa.bel.tr: Bursa'da Ulaşım Ücreti Türkiye Zirvesinde». Elif ve imza atan diğer 68 kişiye katıl.