Almanca-Fransızca Örnek Soru ve Kazanım Testi İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Almanca ve Fransızca için örnek sorular yayınlanmıyor. Azınlık olduğumuz için şikayetlerimiz dikkate alınmıyor. İngilizce örnek sorular yayınlanıyorsa Almanca ve Fransızca da yayınlanmalı. Burada bir haksızlık söz konusu. İngilizceden sınava giren öğrencilerin örnek soruları, her konularına ait kazanım testleri, MEB kitapları var. Sınavda çıkabilecek bütün kelimeler ve fiiller ellerinde. Bizim böyle bir şansımız yok. Öğretmenlerimiz "Hangi kelime sınavda çıkabilir?" diye gece gündüz düşünüyorlar. Ayrıca Almanca sınavlarında yoğun olarak gramer, dil bilgisi çıkarken İngilizce sınavlarında olabilecek en basit şekilde, sadece kelime soruluyor. Almanca sınavlarında uzun paragraflar yok diye bazıları sanki daha kolaymış gibi algılıyor. Böyle bir şey yok. Her kelimenin artikeli -bu artikellerin 8 dönüşüm şekli- her fiilin türü ve bu fiillere göre cümledeki bütün zamir, sıfat ve artikellerin değiştiği bir dilin; dil bilgisi kurallarının ne kadar ağır olabileceğini düşünmüyor musunuz? Eğer iki dilin soruları arasındaki zorluk farkını daha iyi anlamak isterseniz: ibala.esmer@gmail.com adresinde mail atabilirsiniz. Dikkatiniz için teşekkür ederiz.

Bugün aybala imzanı bekliyor!

aybala esmer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Almanca-Fransızca Örnek Soru ve Kazanım Testi İstiyoruz». aybala ve imza atan diğer 191 kişiye katıl.