ALİAĞA'YA TAM DONANIMLI HASTANE İSTİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Son bir yılda Aliağa’da 12 işçi kardeşimiz sermayenin çarklarında yaşamını yitirdi. Bakırçay havzasındaki demir-çelik fabrikalarında, Tüpraş’ta, Petkim’de, Star Rafineri Şantiyesi’nde ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde onlarca iş “kazası” gerçekleşti.

Aliağa bir sanayi kenti olarak kurulmuş ve planlanmış bir bölge. Bu alanda on binlerce işçi çalışıyor. Demir çelik ve petrokimya gibi tehlikeli iş kollarının olduğu bu alanda meslek hastalıkları ve iş kazaları konusunda yeterli donanıma sahip bir hastanenin olması acil bir ihtiyaçtır. Aliağa halkının genel ihtiyaçlarını bile karşılayacak bir hastaneden yoksunuz. Bizler aşağıdaki taleplerimizin dikkate alınarak Aliağa’ya iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda gerekli donanıma sahip Aliağa halkının diğer sağlık ihtiyaçlarını da karşılayabilecek bir hastanenin açılması için Aliağalıları göreve davet ediyoruz..

1. Aliağa bir işçi kentidir. İnşa edilecek hastane buna uygun olmalıdır. Yanıklar, uzuv kayıpları, zehirlenmeler, yüksekten düşme ve ezilmeler bu havzada çalışan işçilerin sıkça geçirdiği iş “kazalarıdır”. Bu yüzden tam donanımlı bir hastane inşa edilmeli ve içinde Yanık bölümü, Mikro cerrahi bölümü, İş “kazalarına” ilk elden müdahale edecek ve bu konuda yetkinleşmiş bir acil servis bulunmalıdır.

2. Aliağa sanayisi meslek hastalıklarının derinden ve sessiz ilerlediği iş kollarına sahiptir. Kimyasal maddelerle çalışan fabrikaların olması nedeniyle Kanser, kalp rahatsızlıkları, nefes darlığı ve deri rahatsızlıkları gibi meslek hastalıkları hissettirmeden işçileri, emekçileri ve Aliağa halkını ölüme sürüklemektedir. Bu yüzden yeni kurulacak hastanede meslek hastalıklarını takip edecek uzman bir bölüm kurulması şarttır.

3. Kurulacak hastane aynı zamanda Aliağa’da yaşayan 91 bin insanın temel sağlık ihtiyaçlarını sağlayacak donanıma da sahip olmalıdır…

Bugün AliağayaTamDonanımlıHastaneİstiyoruz imzanı bekliyor!

AliağayaTamDonanımlıHastaneİstiyoruz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ALİAĞA'YA TAM DONANIMLI HASTANE İSTİYORUZ!». AliağayaTamDonanımlıHastaneİstiyoruz ve imza atan diğer 179 kişiye katıl.