0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Ülkemiz, Egemiz, İzmirimiz, Alaçatımız deniz ve kıyılarının doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel kaynakları, biyolojik çeşitliliği ile hem su altı hem de su üstü canlı ve cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin, en güzel bölgelerinden biridir. Farkında olarak veya bilmeden kendi ellerimizle bu güzelliği bozmayı bırakmanın zamanı geldi ve geçiyor.

Denizlerimiz ve çevremiz her geçen gün daha artarak plastik poşet kalıntılarıyla kirleniyor. Sadece denizlerimize her yıl 12 MİLYON TON plastik atık karıştığı tahmin ediliyor. Balıklar, kuşlar ve başka hayvanlar bu kalıntıları yiyerek zehirleniyor hatta ölüyorlar, denizlerimiz içinde yüzülemez hale geliyor. Plastik malzemeler topraklarımıza ve yeraltı sularımıza sızarak yiyeceklerimize karışıyor. Başta kanser olmak üzere birçok hastalığa düşünmeden kullandığımız bu plastik poşetler sebep oluyor.

Peki ne yapabiliriz? Daha temiz bir çevre  için yapabileceğimiz en basit eylem plastik poşet kullanımımızı çok azaltmak hatta tamamen bırakmak. Bu işe Alaçatı pazarından başlayıp tüm Türkiye'nin pazarlarına yayılmasını sağlayabiliriz. Alışveriş yaparken her meyve veya sebze için hiç düşünmeden ayrı bir poşet kullanılıyor. Bir pazar alışverişi sonrasında eve gelindiğinde başka hiçbir işe yaramayacak olan onlarca poşet kalıyor elimizde.

Kendimiz ve gelecek nesiller için daha temiz bir çevre yaratmak aslında çok basit. Bütün yapacağımız pazar veya market alışverişlerimize bez çanta veya filelerimizle giderek plastik poşet kullanımına hemen son vermek.

Bugün Sibel imzanı bekliyor!

Sibel Günay bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Alaçatı pazarında plastik poşet kullanımına son verelim, pazara filemizle gidelim.». Sibel ve imza atan diğer 219 kişiye katıl.