AKCİĞER KANSERİ İLACI ALECENSA'YI SGK KARŞILAMASI İÇİN BİR İMZA DA SEN VER

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Kanser günümüzde grip gibi yaygınlaşmış ve tedavi süreci hem maddi hem de psikolojik açıdan yıpratan bir hastalıktır.Ne yazık ki tedavi süreci ve kullanılan radyoterapi, kemoterapi gibi ilaçlar çoğu kişiye fayda sağlamamaktadır. Çoğu hasta ise maalesef kansere yenik düşebilmektedir.Bu açıdan maddi durumları iyi olan hastalar özel hastanelerde devletin karşılamadığı tedavileri alarak ve yurt dışından gelen ilaçlarla kanseri yenmeye çalışmaktadırlar.Babam 25 yıldır devlet memuru olarak çalışmaktadır.Akciğer kanseri teşhisi konmuş ,kemoterapi ve radyoterapi işe yaramamıştır.Yapılan tahlillere göre yurt dışında üretilmiş olan ALECENSA ilacı kullanması gerekmektedir.Bu ilaç maddi anlamda hastaların karşılayamayacağı kadar yüksek fiyata sahiptir.SGK karşılamadığı için bu ilacı temin edemedik.Bu ilaç Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de satılmasına izin verilmiştir ancak SGK karşılamamaktadır. Şu an bu ilacın SGK tarafından karşılanabilmesi için anlaşma sürecindedir.Fakat sonucun olumlu çıkıp çıkmayacağı bilinmemektedir, ne zaman sonuçlanacağı da bilinmemektedir. Kanser hızlı yayılan bir hastalıktır ve bu süreçte birçok akciğer kanseri hastasının durumu daha da kötüye gitmektedir. Edindiğim bilgiye göre Ankara Sağlık Bakanlığına özellikle bu ilacın SGK tarafından karşılanması için birçok dilekçe gönderilmiştir. Siz de bu kampanyaya imzanızı vererek hastalarımızın sesi ve umudu olun.Sesimizi bu sayede Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne ve Bakanlıklara daha hızlı duyuralım.

Bugün İŞTAR imzanı bekliyor!

İŞTAR ÖZDEMİR DOĞRU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «AKCİĞER KANSERİ İLACI ALECENSA'YI SGK KARŞILAMASI İÇİN BİR İMZA DA SEN VER». İŞTAR ve imza atan diğer 4.164 kişiye katıl.