Akciğer Kanseri ilacı "Tagrisso", SGK ödenen ilaçlar listesine girsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.000.

Akciğer kanserinde özellikle mutasyona uğrayan tümörlerin tedavisinde kullanılan "Osimertinib" etken maddeli "Tagrisso 40mg" ve "Tagrisso 80mg" ilaçlarını sosyal güvenlik kurumumuz SGK karşılamıyor ve ilaç masraflarını ödemiyor. İlacın 1 aylık kullanımı için Türk Eczacılar Birliği'nin talep ettiği fiyat 8179 €. İlaç yeni ve şu an için alternatifi yok.

İlacın 1 yıllık masrafı 98148 € * 4 TL/euro= 392.592 TL

2 yıllık masrafı 196.296 € * 4 TL/euro= 785.184 TL

İlaç bazı ülkelerde kullanılmaya çoktan başlandı. Avrupa Birliği’nde ise geçtiğimiz aylarda onaylandı. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yurtdışından teminine izin verilen ilaçlar listesine 2016 yılının ortasında alındı. Yani parasını vererek ilacı alabiliyorsunuz. Paranız yoksa alamıyorsunuz.

Ülkemizde Türkiye İlaç ve Tıbbi cihaz kurumundan izin alarak ve sonra parasını ödeyerek alabiliyorsunuz ancak bu ilacın tedavi masraflarına katlanmak mümkün değil.

Tagrisso ilacının SGK tarafından yurtdışından ithal edilebilen ve ücreti ödenenler listesine alınmasını talep ediyoruz. Öğrenebildiğim kadarıyla ülkemizde bu ilacı 300 kişi bekliyor. Bunlardan bir tanesi de Annem.

İlacı bir an önce temin edip kullanmamız gerekiyor. İlacın alternatifi yok.

Kampanyaya desteklerinizi rica ediyorum.

Bugün Erdem imzanı bekliyor!

Erdem Ergün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Akciğer Kanseri ilacı "Tagrisso", SGK ödenen ilaçlar listesine girsin». Erdem ve imza atan diğer 157.549 kişiye katıl.