Kampanya Kapatıldı

AFYONKARAHİSAR KOCATEPE ANADOLU LİSESİ "Nitelikli" Okullar Listesine Dahil Edilsin

Bu kampanya 431 destekçiye ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl uygulamaya koymuş olduğu Merkezi Sınavla Nitelikli Okullara Öğrenci Yerleştirilmesi sistemi gereği, okulumuz Kocatepe Anadolu Lisesi - kuruluşundan bu yana bilinen adıyla "AKAL" - malesef, açıklanan "Nitelikli Okullar Listesi"nde yer bulamamıştır.

Anadolu Liseleri, ülkemizde "Maarif Koleji" adıyla açılmış, daha sonra "Anadolu Lisesi" olarak eğitime devam etmişlerdir. "Yabancı dilde eğitim veren resmi lise" statüsünde kaliteli dil eğitiminin yanısıra, sayısal derslerin yabancı dilde işlendiği Anadolu Liseleri kervanına okulumuz 17 Eylül 1984 tarihinde Afyonkarahisar'da katılmış, "ilimizde sınavla öğrenci alan ilk okul" olma özelliğiyle ve nitelikli iş gücü yetiştirmede öğrencilerine sağladığı avantajlar neticesinde, yurt içinde ve dışında önemli vazife ve meslek sahibi insanlar yetiştirmiş ve "AKAL'lı olmak ayrıcalıktır" sloganını fazlasıyla hak etmiş bir okuldur.

Mezunu, idarecisi, emekli veya çalışan öğretmeni, öğrencisi veya öğrenci velisi  olmaktan onur duyduğumuz bu kaliteli okulun Milli Eğitim Bakanlığı'nın "nitelikli"ler listesinde yer alamayışı üzüntü verici bir durumdur.

Bizler, nam-ı diğer "AKALLILAR" olarak, mezunları, emekli veya çalışan öğretmenleri, öğrencileri ve velileri olarak, Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi'nin, bulunacak bir çözümle, nitelikli okul listesine dahil edilmesini arzuluyoruz.

Yetkililerin bu isteğimizi görmezden gelmeyeceğine olan inancımız tamdır.

Teşekkür ederiz.

Bugün Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi imzanı bekliyor!

Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «AKAL (AFYONKARAHİSAR KOCATEPE ANADOLU LİSESİ) "Nitelikli" Okullar Listesine Dahil Edilsin». Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi ve imza atan diğer 430 kişiye katıl.