EXIGIM UN ALBERG DE CONTINUÏTAT A SABADELL! Ningú dormint al carrer!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!


EL 30 DE JUNY L'AJUNTAMENT TANCA L'ALBERG DE CONFINAMENT I DEIXA AL CARRER A L'ACTUAL I FUTURA GENT SENSE LLAR

EXIGIM A MARTA FARRÉS UN ALBERG DE CONTINUÏTAT PER A LA GENT SENSE LLAR DE SABADELL

El col·lectiu de persones en situació de sensellarisme és un dels col·lectius que més està pagant la crisi sanitària i econòmica de la COVID 2019.

Només a Catalunya s'han comptabilitzat 53.118 persones en situació de sensellarisme d’entre les quals 5.571 viuen al carrer. Un 38% d'elles han estat víctimes d'agressions físiques i verbals. En el cas de les dones, s’afegeixen les agressions sexuals, cada cop més presents en el sensellarisme. Una persona sense llar viu 26 anys menys de mitjana. El carrer mata.

A Sabadell, s’han comptabilitzat 136 persones vivint al carrer l’any 2019. Sabem que són xifres que no reflecteixen la realitat de la gent sense llar ja que entre aquets no es comptabilitzen els blocs alliberats per la PAHC de Sabadell, on hi viuen més de 80 famílies, així com les pensions i habitacions temporals alquilades per l’Ajuntament. Alhora, és una xifra que de ben segur s'ha incrementat i incrementarà considerablement amb la crisi social i econòmica derivada de la  COVID. 

A Sabadell, s'ha creat un alberg de confinament per a persones sense llar amb capacitat per a 30 persones. Segons diversos mitjans locals, aquest alberg ha posat en relleu la situació dramàtica de partida dels residents i alhora, ha demostrat la millora qualitativa que han experimentat la gran majoria d'ells gràcies a tenir un sostre, un llit i diversos àpats al dia, a més de diverses activitats educatives i d'oci. 

A part de l'alberg de confinament, l'únic projecte de recurs per a la gent sense llar és el d'un centre de dia gestionat per Creu Roja en col·laboració amb l'Ajuntament que funcionaria de 12-17h amb una capacitat ridículament insuficient de fins a 15 persones. Tot amb l'objectiu de “donar atenció diürna a les persones sense llar”. Però a la nit, a dormir al ras.

Davant aquesta problemática el Govern de Farrés veu prioritari destinar diners en comprar el Pàrquing del Passeig Manresa amb un cost de 4,5 milions d'euros (que pagarem entre totes) així com destinar 1 milió d’euros en refer la pista coberta per haver-la habilitat, de forma ràpida i poc pensada, en hospital de campanya. En canvi, per a la gent sense llar, només s'hi ha destinat 183 mil euros.

Des de la plataforma NINGÚ SENSE LLAR exigim al Govern de la socialista Marta Farrés que destini recursos i mesures immediates als més vulnerables. Això passa per la creació d’un alberg de caràcter permanent amb personal qualificat per atendre, cas per cas, la reinserció laboral i social de les persones en situació de sensellarisme. A la vegada, exigim que els més de 10.000 pisos buits que té actualmente Sabadell es posin inmediatament al servei de la población més vulnerable.

El sensellarisme està condemnat a incrementar-se davant d'una gestió com la del Govern Sánchez, que està més preocupat en rescatar a la patronal que als i les treballadores, les quals estem pagant les conseqüències de la pandèmia. És per això que també ens sumem a la lluita contra els ERTOs i EROs i els futurs atacs que s'apropen. Perquè la millor forma d'acabar amb el sensellarisme és evitant-lo. I evitar-lo és sinònim de lluitar per un pla de xoc de rescat als i les treballadores i al poble, un pla de xoc que només aconseguirem si ens mobilitzem i organitzem. 

EXIGIM UN ALBERG PERMANENT D'URGÈNCIA  PER A LA GENT SENSE LLAR DE SABADELL!

MESURES I RECURSOS PER A LA REINSERCIÓ SOCIAL I REAL!

DRET A UN HABITATGE DIGNE PER A LES PERSONES SENSE LLAR I PER A TOTHOM!Hoy: Plataforma cuenta con tu ayuda

Plataforma Ningú Sense LLar necesita tu ayuda con esta petición «Ajuntament de Sabadell: EXIGIM UN ALBERG DE CONTINUÏTAT A SABADELL! Ningú dormint al carrer!». Únete a Plataforma y 54 personas que ya han firmado.