Plataforma gossos Barcadí demana la immediata millora dels espais canins a Barcelona.

Plataforma gossos Barcadí demana la immediata millora dels espais canins a Barcelona.

Creada
14 de enero de 2019
Dirigida a
Firmas: 356Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Joan Maka

Els usuaris de l´àrea de gossos de Can Bacardí des de la Plataforma gossos Barcadí , us volem informar que vam convocar una concentració als jardins de Can Bacardí el passat 20 d’Octubre de 2018 a les 11 hores per exigir a l’Ajuntament de Les Corts el compliment sense demores dels compromisos adquirits en relació amb les àrees per a gossos del nostre barri i la realització d’actuacions urgents per solucionar les situacions de risc i perill que l’estat actual d’aquestes àrees comporten tant per als animals com per a les persones.
Mitjançant aquests actes volem posar en coneixement del districte les greus deficiències que tenen les zones d’esbarjo per a gossos a Barcelona i, en particular, la de Can Bacardí.

Detallem totes les comunicacions dels usuaris on no hem tingut cap resposta :

* 8 Maig 2018: Plenari a l'Ajuntament del districte . S'exposa la problemàtica del pipican per part del conseller d´Erc i amb la participación de l.etòleg que va dissenyar i proposar un pipican accesible i sense perill,( i que no es va tenir en compte).
Es va aprovar la reforma del Pipican. I es proposa fer.ho en dues parts en el temps.

* 14 Juny 2018 : Reunió amb el Conseller de l´ área Tècnica Antoni Coll i Laia Creus.
D.aquesta reunió encara esperem resposta; tan sobre les actuacions de l'àrea, com de les normatives i control de l'ús de petards al Parc, que tan perjudiquen a gossos, nens i reste d´usuaris.
El mateix día s´adjunten fotografies per mail dels punts crítics relacionats amb el document referent a la proposta i entregat en mà.
(CAP RESPOSTA).

* 26 Juny 2018 : Reclamació via email respecte al punt anterior
( CAP RESPOSTA).

4 Juliol 2018 : Reclamació via email dels contactes anteriors tan al sr Coll com a L´Opab.
A més de sol.licitar reunió amb responsables tècnics.
(CAP RESPOSTA).

* 9 Octubre 2018 : Pregunta de seguimenta al Plenari de l'Ajuntament : no es deixen clares ni dates ni actuacions al respecte.

Els usuaris ens preguntem perquè en altres districtes ( com en el recent del Parc de la Guineüeta) es va actuar d´ofici pocs dies després de l´inauguració, tancant i reparant el resultat perillós de l'obra.

Sol.licitem saber quin es el compromís i contracte de manteniment, donat que des de el Febrer fins el 22 d´Octubre ( dos dies després de la concentració) no es va veure cap moviment de manteniment, llevat de buidar les bosses de brossa. La resta, com tapar forats, etc, res de res.

La normativa municipal ha limitat l’espai d’aquestes àrees a només 700 m 2 , superfície del tot insuficient a la vista del nombre d’usuaris i el cens caní de Barcelona,i d,aquest districte en concret, i que va en augment any rere any.
Més greu encara, el disseny, la construcció , el manteniment i la remodelació de les àrees per a gossos s’ha fet sense tenir en compte les indicacions d’etòlegs i altres professionals de l’educació canina per al seu benestar, la seva seguretat, etc.
El resultat d’això ha produït unes àrees que no només no tenen en compte les necessitats canines bàsiques (estimulació física i mental, propiocepció, socialització, seguretat...) sinó que són altament perilloses tant per als gossos com per als usuaris humans.
Malauradament, aquesta perillositat ja ha provocat diversos incidents amb lesions tant a animals com a propietaris/àries:
En concret en la de Can Bacardí hi han moltes zones de perill.
Us recordem unes quantes d´aquestes zones :
* Les rampes d.entrada fan bastant pendent i rellisquen molt, fet que ha ocasionat diverses caigudes de més i menys gravetat en els usuaris que entran amb els seus gossos.
* Agreujat, esclar, per el tipus de sorra que s'ha escollit per el terra de l.àrea.
Quan plou rellisca a les entrades, no drena bé fet que fa que els gossos quedin més mullats i molt més bruts que en altre tipus de sorra, els tipus de gra gruixut fa ferides als coixinets de les potes, els gossos de tamany petit no poden correr i per això tan petits com grans corren per la zona central de sorra més compacta i de gra més fi, que sería en principi la zona per caminar i per estar les persones. Eviten els jocs per la zona de sorra gruixuda.
A més es desplaça molt inclòs per el vent, i fa que al moures tan queden al descobert bases dels bancs, bases dels agility, que son trossos de ciment perillosos per a tots.
* Els bancs son de material dur i lliscant i en forma rectangular, el que origina varis problemas també :
Primer, al estar situats en el mig d´on hauria de ser per pas i joc dels gossos, fa que a cops al correr ensopeguin amb els cantos.
* L´altre problema que genera la forma i l.alçada dels bancs, es que els gossos el prenen quasi com a continuïtat de lloc de joc, com un agility més, i salten per sobre i els mascles es pixen i s´acumula sobre els bancs. Per tant , ja no poden cumplir la seva funció de seient.
* Els elements d'agility, son totalment inapropiats, i quasi cap gos les fa servir. Un caseta massa petita, una rampa massa pronunciada on no volen pujar i on tenen risc de patir mal x les arestes de plàstic que ja están mig obertes entre trams, etc. També, al igual que els bancs i les papereres, están col·locats al mig de les zones on es suposa que haurien de poder correr sense perill.
Tot això fa que es trobin amb un munt d'obstacles innecessaris que fan que prenguin mal per xocar en un o altre.
Aquests elements tindrien que estar situats a les proximitats de les tanques, i deixar l´espai central lliure.
Aquí surgeix el següent problema:
* La tanca de la part de la Trav de les Corts, que dona DIRECTAMENT a un carrer amb molta afluencia de trànsit i al Camp Nou, es molt baixa. Alguns gossos ja l.han saltat, amb el perill que comporta per ells i per la resta de vianants i vehicles
* La barana de la rampa de la mateixa entrada es de potes no rodones, de canto quadrat ( al igual que les papereres) i els usuaris per iniciativa propia li van posant proteccions perque no es facin mal.
* Les proteccions del arbres tallen , tant en la part inferior com superior, i al baixar-se i moures la terra queda al descobert la part amb punxa.
* La safata inferior de la font està ben pensada per els gossos que no beuen del raig.
Però pot ser focus d'infeccions, i més perquè s'obstrueix amb facilitat degut al gra gruixut de la terra, que tapa l'orifici de desaigua.
Un altre punt a tractar es que hi han al menys dos usuaris amb cadira de rodes, que han d.estar fora del recinte per varis motius : la tanca queda massa amunt per una persona sentada en una cadira, la rampa massa pronunciada per accedir.hi i obrir al temps, i dins, el tipus de terra com si fos de platja per ells.
Qualsevol d'aquests punts ja han generat algun tipus de perjudici i accident a gossos i a usuaris.
Tornem a repetir que en la sessió del Plenari del passat mes de Maig , ja es va exposar i aprovar una moratoria sobre aquesta reclamació, però només hem vist darrerament ( i potser coincidint amb la concentració i sortida a reds socials i tv, s'ha incrementat la neteja i remoure la terra.
Però el realment necessari es l'acondicionament de tots aquests punts anomenats aquí.
Si no rebem una resposta , els posem en el seu coneixement que seguirem amb les reivindicacions que facin falta, als mitjans que facin falta, i , a més, ja farem un recull de denúncies i papers metges i de veterinària que generin els accidents que es vagin produïnt.
Avui conjuntament amb aquest escrit, us fem arribar un altre recull de signatures d'usuaris.
Esperem que no tingui que pendre mal ningú més i que es prenguin en breu mesures per la seva part per paliar tot aquest problema.
Agrairiem una pronta resposta.

Plataformagossosbacardi@gmail.com

Apoyar ahora
Firmas: 356Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora