ASPB' DE EK DERS KARŞILIĞI ÇALIŞAN MESLEK ELEMANLARI ÖZLÜK HAKLARINI İSTİYOR!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında (ASPB) ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları, özlük haklarında iyileştirme talep ediyorlar. ASPB'de ek ders karşılığı çalışan hemşire, fizyoterapist, öğretmen, sosyolog, psikolog vb. meslek elemanları haftalık 35 saat ve üzeri  çalıştıkları için tam zamanlı personel olarak değerlendirilmekte olup özlük haklarının olması gerekmektedir. Ancak yıllık izin, doğum izni gibi hiç bir özlük hakkına sahip olunmaması mağduriyet yaratmaktadır. Aspb’de çalışan Ek dersliler aldıkları ücret konusunda da kamuda çalışanlar içinde en mağdur kesimdir. Kendileriyle aynı meslek ve ünvanına sahip diğer kadrolu, sözleşmeli, Aspb çalışanı ve hizmet alımı personelinden çok daha düşük bir ücrete çalışmaktadırlar ve üstüne aldıkları o ücretin bir kısmı da resmi tatillerde kesilmektedir. Bu durum mağduriyeti daha da arttırmaktadır. Ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları adalet ve eşitlik gereği kendileri ile aynı durumda çalışanlarla aynı ücreti almak istemektedirler. Ancak aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu çalışanların ancak üçte biri kadar maaş almaktadır. Bu durum psikolojik olarak da ek ders karşılığı çalışanları yıpratmaktadır.

Ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarının haklarına kavuşabilmeleri için lütfen sen de destek ol ve imzala..

Bugün Seda imzanı bekliyor!

Seda Can bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI: ASPB' DE EK DERS KARŞILIĞI ÇALIŞAN MESLEK ELEMANLARI ÖZLÜK HAKLARINI İSTİYOR!». Seda ve imza atan diğer 1.191 kişiye katıl.