Türkiye'deki sokak çocuklarının kötü durumuna son ver.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sığınmacı akışı artmasıyla fazla çoğalan dilencilik yaptırılan, peçete, yara bandı vs. sattırılan ya da çocukluğu kaybettiren işlerde çalıştırılan, yanımızdan her geçtiğinde içimize sığdıramadığımız acı veren günahsız yavrucukların acılı hikayelerine son verme zamanı geldi. Günlük olarak zabıta, polis ve Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı ekipleri tarafından görülüp hiçbir kontrol altına alınmayan bu çocuklar, birbirinden korkunç yaşamlar sürdürüyor. Bazen bilinçsiz aileleri tarafından değersiz bir eşyaymışçasına dilencilik mafyalarına satılıyor, bazen de kaçırılmış ya da ailesini kaybetmiş olabiliyor. Eline bir kuruşu bile geçmeyecek paraları dilenmeye devam etmesi için kötü durumlarda bırakılıyor, dövülüyor hatta uyuşturucu bağımlısı ediliyor. Belki onların "görüntü kirliliği" verdiğini söylemek ayıptır ama o da maalesef bir gerçek. Hiçbir eğitim sürecine tabi tutulmayan kötü alışkanlık ve davranışlı olmaya mahkum olan bu birey, zararı kendisine kalmayacak biçimde toplumda kötü örneklerin yanı sıra suç oranların artmasına neden olacak olması kaçınılmazdır.

Bütün bu -sürdüğünü izlediğimiz- korkunç senaryoların gerçekleşmemesi için yapmamız ve yaptırmamız gereken çok şey var. "Bir yerden başlamak" için bu kampanyayı başlatıyoruz. 'Sokak çocuklarına şefkat haftası'nın yaklaşmasıyla birlikte(24-30 Mayıs), İstediğimiz, katkısı olabilecek tüm kamu ve devlet çeşitli kurum ve birimlerinin konuyla ciddiyetle ilgilenmesi ve çözümle buluşturmaya çalışmasıdır.

Bu konu ile ilgilenmesi koşul olarak ön görülen kurumların bazı; 1-Aile ve sosyal politikalar bakanlığı. 2-Zabıta genel müdürlüğü 3-İçişler bakanlığı 4-Büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri 5-sevil toplum örgütleri.

Onların yapabilecekleri eylemlerden biri çocukları bu vahşi yaşamdan kurtararak kendilerine temel eğitim ve sağlık hizmetleri sunmaktır. Bu hizmetlerle birlikte barınma hizmeti verildiği takdirde, bu çocukların minnettar, yararlı ve verimli birer toplum parçası olacağından kuşku yoktur.

Çözümün diğer önemli tarafı ise, toplumun bu olguya karşı duyarlılığıdır, dikkatle ve bilinçle davranmasıdır. Halk olarak bu konunun hakkını vermeliyiz hiç de ihmal ya da erte etmemeliyiz.

Artık değişim bir tıklamanıza mahkumdur...

Bugün Mohammed imzanı bekliyor!

Mohammed Sasa bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aile ve sosyal politikalar bakanlığı : Türkiye'deki sokak çocuklarının kötü durumuna son ver.». Mohammed ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.