DOĞURAN MI ANNE? BÜYÜTEN Mİ? "UTKU'MU GERİ İSTİYORUM"

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bir aile düşünün yıllarca bütün tıbbi tedavileri denemelerine rağmen evlat sahibi olamamış. Evlat sahibi olma hasreti içinde yanıyor yürekleri.Karar veriyorlar evlatlık almaya.Kız veya erkek ne olursa olsun öz  evladımız gibi bağrımıza basar,sever,büyütür okuturuz diyorlar.

Büyük bir heyecan içinde Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne  başvuruyorlar. Günler geçmek bilmiyor. Soğuk bir kış günü ailenin içini ısıtan haber geliyor Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden. Hemen işi gücü bırakıp Çorlu'dan Tekirdağ'a uçarcasına gidiyorlar. Annesinin doğumdan yalnızca 1 gün sonra kendi beyanıyla evlatlık verilmek üzere kuruma bırakılan henüz 3 aylık olan bebeği işlemlerin ardından evlerine getiriyorlar. UTKU ismin veriyorlar küçük bebeğe. UTKU aileye geldiğinde hasta ve bakımsızdır.Anlaşılan odur ki kurum şartlarında iyi bakılamamıştır. Yıllardır içlerinde biriktirdikleri evlat sevgisini UTKU' ya veren aile günlerce çocuğun kendini toparlaması için seferber olur. Hastane ve doktora giderken bile aman çocuğu iyi yerlerde tedavi ettirelim diye özel hastanelerde koşturup durular. Bir süre sonra  kurumdan geldiğinde hasta olan ve sürekli ağlayıp duran çocuk gitmiş yerine sağlıklı , iyi beslenen , etrafına gülücükler dağıtan UTKU gelmiştir.

Aradan geçen 3 yılda UTKU ailenin bir ferdi olmuş anne ve babasının haricinde dedeleri , anneanne ve babaannesi,hala ,teyze,amca ,dayı vs. herkesin sevgisin kazanmıştır. Zaman zaman biraraya gelen akrabalar biraz ortada görünmediğinde hemen UTKU'yu sormaya başlamışlardır.UTKU'da da her ne kadar 3 yaşında olsa da aile aidiyeti oluşmaya başlamıştır. Bu açıkça gözlenmektedir. Bu arada evlat edinmenin hukuki süreçleri devam etmektedir.

Mahkeme sürecinde biyolojik anne ortaya çıkmış ve UTKU'yu geri almak istemektedir.Anlattıklarım eski yeşilçam filmlerini andırıyor olabilir ama gerçeğin ta kendisidir. YILDIRAN ailesi için zor ve uzun bir hukuki süreç başlamıştır.Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ve ilgili makemenin hatalı kararları maalesef bu mutlu ailenin başına karabasan gibi çöker.

Önce Mahkeme ilk kararının yanlış olduğunu belirterek davanın reddine karar verir ve sonrasındaki süreçte takvim soğuk bir kış günü olan  31 Aralık 2018 i gösterdiğinde Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri UTKU'nun ve ailenin yürekleri parçalayan feryatlarına aldırmaksızın görevlerini yaptıklarını söyleyerek minik UTKU'yu ailesinden koparıp alırlar. Sonrasında ise UTKU hiç tanımadığı , kendisini henüz 1 günlükken terk eden ve o tarihte doğduğundan haberi bile olmayan 3 yıl sonra anne-baba olduklarını hatırlayan kendisi için YABANCI olan kişilere teslim edilir.

Vicdan sahibi herkes takdir eder ki YILDIRAN ailesi mağdur olduğu kadar perişan bir haldedir. Psikolojileri bozulmuş,yanlış kararların cezasını çekmek niçin kendilerine düşmüştür diye kara kara düşünmektedir. Hergün minik UTKU'nun odasında geride kalan eşyalarını öpüp koklamak kaderleridir artık.

Bu bir film senaryosu değildir. Yukarıda bahsettiğim gibi gerçeğin belki de eksikleri ile anlatımıdır.

Lütfen bu gerçeklere sessiz kalmayalım ve taleplerimizin gerekli yerlere ulaşması için imzamızı esirgemeyelim.

Show Tv ana haber linki:

DOĞURAN MI ANNE? BÜYÜTEN Mİ?

"BİZ UTKU'MUZU GERİ İSTİYORUZ"...