2022 engelli aylıkları gelir testi sonucunda kesiliyor..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

2022 adı altında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfi tarafından dağıtılan engelli maaşları kesiliyor. Hane gelirinin tespiti sebebiyle 1 tl dahi fazla olsa zengin sinifindan sayılıyor ve kesiliyor. Bu maasi alanlar engelli ve muhtac bireyler. Bir başkasının bakımına ilgisine ve maasi kesintiye uğradığı icin artik parasına muhtaç insanlar. Bu maaşa durumu cok cok iyi varlıklı ihtiyacı olmayan insanlar zaten başvurmaz. Ama bizim gibi orta sınıf insanların bu paraya ihtiyaçları var. Benim abim %90 surekli raporlu engelli. Eşimin arabası var diye maaş kesiliyor. Ülkenin son zamandaki durumu zaten malum. Araba var ama ne yazik ki artık satıp borç ödeyecek duruma geldik. Bu ve bunun gibi sebepleri göz önüne alıp bu maaşları kesmeseler engellileri ve ailelerini madden ve manen zor durumsa bırakmasalar olmuyor mu? Ki artık posete bile para ödeyen bir millet olduk. Bu irili ufakli görünen görünmeyen giderleri de ekleyin bu hesaplamalara.

Kısacası biz engelli ve engelli aileleri olarak 2022 maasindaki gelir seviyesi sinirinin bizim icin sorun teskil eden bu olayin tez zamanda ivedilikle ortadan kaldırılmasını, çözülmesini talep ediyoruz.

Hepimiz bir engelli adayıyız.. Onlari onlarin gözünden bakarak anlamak zorundayız..