Çocuklarımıza kıydırmayacağız!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Hükümet, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili bazı değişiklikleri kapsayan yasa tasarısını Meclis’e sundu.  Bu tasarı ile evlendirme yetkisi olanlara il ve ilçe müftülükleri de eklendi. Bu durum öncelikle laik devlet ilkesinin yok edilmesidir. Medeni kanunla düzenlenmiş alanlar, dini bakış açısı ile yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor. Bu düzenleme resmi nikâh kıymak değil, çocuklarımıza kıymak demek. Yine bu tasarıya göre, sağlık personelinin takibi dışında doğan çocukların bildirimi nüfus memurlarına sözlü olarak yapılabilecek. Böylece kız çocuklarının istismardan kaynaklanan hamileliklerinin ve yaptıkları doğumlarını bildirilmesi zorunluluğu ortadan kaldırılmış olacak. Bu durumda kız çocuğunu hamile bırakan istismarcının tespit edilmesi ve dava açılması mümkün değil. Daha önce çocuk istismarcısına örtülü af getiren yasa teklifini tepkiler nedeniyle geri çekmişken, şimdi yeniden bu kılıfla hayata geçirme derdindeler.

AKP hükümeti, iktidarı boyunca kadına ve çocuğa yönelik çeşitli düzenlemelerle cinsiyet eşitliğini reddeden bir yaklaşım gösterdi. AKP hükümeti, erkek egemen düzen içinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğini artıran, eril ve dinsel yaklaşımları devam ettirmek istiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bunu büyük bir memnuniyetle karşılamış görünüyor. Oysa çocuk istismarı ile ilgili davalar 10 yılda 3 kat arttı. Cinsel suçların %46’sı çocuklara karşı işleniyor. Erkek veya kız çocuklarına yönelik taciz ve tecavüz haberleri ile her gün sarsılıyoruz. Kadın cinayetleri hiç hız kesmedi. Hâlâ, resmi evliliklerin %20’si, 18 yaş altındaki kız çocuklarını kapsıyor. Bunlara yönelik çalışmalar yapması ve Meclis'te gündem oluşturması gereken; Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, “kutsal aileyi'' koruma derdinde. Bakan, sadece bu olaylara bakıyor. Kadını kutsal annelik üzerinden tanımlamaya devam ediyor.

Biz kadınlar; bu anlayışı reddettiğimizi bir kez daha söylüyoruz. Kadın ve çocuk düşmanı yasalarınıza ve gerici eğitiminize izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızdan elinizi çekin. Kadınları ucuz iş gücü olarak algılayan, eve kapatan, özgür iradesini yok sayan, aile içinde konumlandıran erkek zihniyetinize karşı mücadeleye devam edeceğiz.

Çocuklarımız için, geleceğimiz için, aydınlık bir Türkiye için siz de sessiz kalmayın!

Bursa Kadın Platformu

Bugün Fatma Nur imzanı bekliyor!

Fatma Nur Kır bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «aile ve sosyal politikalar bakanlığı: Çocuklarımıza kıydırmayacağız!». Fatma Nur ve imza atan diğer 189 kişiye katıl.