Kampanya Kapatıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu istifa etsin!

Bu kampanya 315.706 destekçiye ulaştı

Iki çocuğum var, anneyim, kadınım diye söze girmeye gerek yok . Bence yaşananlar karşısında herkes ama herkes tepkisini dile getirmeli. Çocuk istismarının karşısında olmak için ebeveyn olmaya gerek yok, insan olmak yeterli.

Söz konusu Bakanlığın görevlerine kısaca bir bakalım : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (633 Sayılı) Görevler MADDE 2- (1) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görevleri şunlardır: c) Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek üzere; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, çocuklara yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak. d) Özürlülerin ve yaşlıların her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplumsal hayata ayrımcılığa uğramadan ve etkin biçimde katılmalarını sağlamak üzere; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, özürlülere ve yaşlılara yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü MADDE 8- (1) Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün görevleri şunlardır: ç) Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunması ve sağlıklı gelişimi için gerekli önleyici ve telafi edici mekanizmaları oluşturmak ve uygulamaya koymak.

Bakanlığının görevlerinin bilincinde olmayan, çocuk istismarını hiçe sayan, bunu toplum nezdinde normalleştirmeye çalışan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun derhal istifa etmesi gerekir. Gelecek nesillere sahip çıkalım, yarınlara ülkemize, güzel bir miras bırakalım.

Bugün Seyran imzanı bekliyor!

Seyran Ates bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu istifa etsin!». Seyran ve imza atan diğer 315.705 kişiye katıl.