Çocuk Gelişimciler ASDEPE

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Üniversitelerdeki, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi (Lisans) öğrencileri ile mezunları olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Çalışmasını sürdürdüğü Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında; normal, özel gereksinimli, hasta, korunmaya muhtaç, risk altında bulunan, ihmal ve istismara uğrayan 0-18 yaş grubu çocuklara; koruyucu, önleyici, bilinçlendirici, gelişimini destekleyici eğitimlerinin sağlanması ve Çocukların sosyal yaşama uyum sürecinde Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Çocuk Gelişimci (Sağlık Lisansiyeri) bulunması önemli ve gereklidir.

Ailelerin erken müdahale, gelişimi destekleme ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili becerilerini geliştirmeleri için Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Çocuk Gelişimcisi gereklidir. Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Çocuk Gelişimcisi ASDEP projesinin önemli bir parçası olmalıdır.

ASDEP’in daha etkin ve daha başarılı olması adına Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Çocuk Gelişimcisi’nin, bu projede görev almasını ve bu pozisyonda kadro açılması hususunda gereğinin yapılmasını istiyoruz!