Çocuk İstismarının Yasallaştırılmasına İzin Verme!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

2014 yılından beri çocuk İstismarı yasalarına yönelik bir çok değişiklik hükümet tarafından yürürlüğe konmak isteniyor. Bunun bir getirisi olarak 2015 yılında cinsel ilişkiye rıza yaşının 15 yaştan 12 yaşa düşürülmesinin yolu açılmıştı ve 2018 yılında bu yasa tasarısı kanunlaştırılmıştı. Yine 2015 yılında dini nikahın resmi nikah yerine geçmesi kararlaştırılmıştı.

Geldik 2020'ye; şimdi ise ceza muhakemesi kanunu 231. Maddesinin 1. Fıkrasında yapılmak istenen değişiklik yoluyla çocuk istismarının cezasızlaştırılması yürürlüğe konmak isteniyor. Tüm bunların konuşulması bile 2019 yılında ki 1.000 civarı istismar vakasının 2020 de 10.000'e ulaşmasına sebep oldu. Yasanın kabulüyle 12 yaş ve üstü çocuklar herhangi bir istismara uğradığında istismarcısıyla evlenmesine imkan tanınmış olacak. Evlilik süresince cinsel istismar cezası rafa kalkacak. Eğer evlilik istismarcının hatası ile sonlanırsa ceza tekrar gündeme gelecek. Ve tüm bu yasa değişikliklerini süslemek için söylenen şey, 12 yaş altı çocukların istismarcılarının müebbetle yargılanacak olması oluyor.

Ülkemizde belki de her gün bildiğimiz bilmediğimiz nice namus cinayetleri işleniyor. Namusunu temizlemek adına kızlarını tecavüzcüsüyle evlendirmeye dünden razı binlerce ebeveyn olduğunu söylemek hiçte zor değil. Bu yasa değişikliğine dur diyemezsek tecavüzler resmen yasallaşacak. Üstüne ödül olarak bir çocuk gelin ''sahibi'' olacak tecavüzcü. Zaten yazılı ve görsel basın hatta herhangi bir felakette halkın sevgilisi rolüne bürünen "halkın sanatçıları" da suskunken bu imza kampanyasını elden ele büyütmek, çocuklarımıza sahip çıkmak herşeyde olduğu gibi bize kaldı. Çocuk İstismarının Yasallaşmasına Dur De!