Sağır Çocuklar Yalnız Kalmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Devlet koruması altındaki sağır ve işitme engelli çocuklar için kurumlarda bir düzenleme yok. Yerleştirme işlemleri işitme kaybı gözetilmeden yapılıyor. Bu nedenle ne yazık ki çocuklar kurumlarda yalnız.

Oysaki bu çocuklar için en önemli şey doktorlar, öğretmenler ve ev arasındaki işbirliği ve bu işbirliği sayesinde nitelikli dil gelişimini destekleyecek ortamın sürekli olarak sağlanması. Peki, evi bir kurum olan çocuk için bu nasıl sağlanacak?

Dem Derneği olarak biz denedik, oluyor.

Yaptığımız çalışma sonrasında koruma altındaki işitme kayıplı çocuğun işaret dağarcığının 10 kelimeden 648 kelimeye çıktığını, birbirini takip eden cümleler kurabildiğini ve öğrenme isteğinin arttığını gözlemledik. Ancak bu gelişimin sürdürülebilir olması için kurumlarda sürekli destekleyici bir ortam olmalı, yerleştirme işlemleri işitme kaybı gözetilerek yapılmalıdır.

Deneyimimize dayalı hazırladığımız önerge doğrultusunda çocukların gelişimlerini destekleyecek mekanizmaların oluşturulması istiyoruz.

Kampanyamızı imzalayarak ve paylaşarak bize destek olabilirsin.