"Bakıma ihtiyacı olan" yakını olan çalışanlar için çalışma şartları kolaylaştırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bizler kamu ve özel sektör çalışanları olarak; Korona Pandemisi ilan edilen bu zor süreçte, bakıma ihtiyacı olan engelli yakınlarımızı evde bırakıp işe gidiyoruz. Ağır engelli çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız var ve onlar engelli olmaları nedeniyle zaten risk grubundalar.. İşe gidip gelmek için sokağa çıkmakla, hatta Hastanelerde çalışmakla, enfekte olabiliriz. bizlerin en büyük endişesi, eve enfeksiyon taşımak.

Okullar tatil edildi, özel eğitim kurumları kapalı. Yanında aile büyükleri olmayan ya da tek ebeveynli olan çalışanlar var. Tek ebeveynli anneler ya da babalar... Engelli yakınını kendisinden başka bakacak kimsesi olmayan çalışanlar var. Engelli çocuklarımız için her şey günden güne daha da zorlaşıyor.

Sadece sağlık çalışanları değil, özel sektör dahil tüm çalışanlar zor durumda.

Cumhurbaşkanlığı genelgesinde küçük çocuğu olan çalışanlar düşünüldü ancak engelli çocuğu olan çalışanlar düşünülmedi.

Ne yapacağız? Senelik izin alma hakkımız yok. Mazeret izni alma hakkımız yok. Uzaktan çalışma hakkımız yok.

Acil çözüm bekliyoruz. Görevimizi yaparken, bir yandan evde bıraktığımız engelli çocuğumuzu düşünüyoruz. Bu zorlu günlerde, görevimiz nasıl motive olacağız?

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın bizi duymasını istiyoruz. Özellikle tek ebeveynli çalışanlar için bir önlem alınmasını ve özel sektör kamu çalışanı ayrımı yapılmamasını istiyoruz.