AİBÜ GASTRONOMİ MERKEZ KAMPÜSE GEÇMEK İSTİYOR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Ben Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2.Sınıf ögrencisiyim. Mengene geldiğimiz ilk dakikadan beri bu küçük ilçenin kısıtlı imkanlarıyla yüzyüzeyiz. Öğrenciye oranla kiralık evlerin ve yurtların azlığı sebebi ile dudak uçuklatan fiyatlarla karşı karşıyayız. İlçenin küçüklüğü sebebiyle tüm sosyal imkânlardan mahrum kalmaktayiz. Univeristemizin Gölköy kampüsüne uzakligimiz nedeni ile hiçbir üniversite imkanından faydalanamamaktayiz. Biz öğrenciler kendi cabalarimiz ile bir şeyler yapmaya çalışmaktayız. Maddi sıkıntıları olan arkadaşlarımız mevcut aramızda ve maalesef ilçede erkek KYK yurdu yok. Üstelik yarı özel kız öğrenci yurdununda kapatılması söz konusu. İlçe küçük olduğu için öğrencilerin part time iş bulması neredeyse imkansız. Biz bunları dile getirdiğimiz için bize tepkili bir halk ile karşı karşıyayız. Bize sunulan bu imkanı reddetmemizi burada çok mutlu olduğumuzu soylememizi istiyorlar. Bölümün ve mesleğin mengene ait olduğunu savunuyorlar. Maalesef biz halktan ya da yerel yönetimden ne manevi bir destek ne de maddi bir kolaylık görmedik. Uygulama derslerimizde sadece universitemizin verdiği bütçe ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama çok sahip çıktıkları bölümümüze hiçbir destek dahi görmedik. Öğrencinin maddi bir gelir olarak görülmesine,bir şeylere mecbur bırakılıp yüksek fiyatlara ürün satılmasına,hizmet verilmesine karşıyım. Öğrenci bulunduğu yerin kültürünü,medeniyet seviyesini yükseltir Bu böyle olmalı ve bilinmelidir. Biz ne olursa olsun Rektör ve senatonun kararının arkasındayız.
Ve siz öğrenci arkadaşlarımızın bizim ne durumda olduğumuzu bilmenizi ve yanımızda olmanızı isteriz.

Bugün sena imzanı bekliyor!

sena ersoy bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «AİBÜ GASTRONOMİ MERKEZ KAMPÜSE GEÇMEK İSTİYOR». sena ve imza atan diğer 891 kişiye katıl.