İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarihinden kopartılmasın #üniversitemedokunma

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Türkiyenin köklü Üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi bölünmek istenmekte ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi yeni kurulacak İbni Sina Üniversitesine bağlanmak istenmektedir.... Mezunu olmaktan onur ve gurur duyduğum fakültem köklerinden kopartılacaktır... İstanbul Üniversitesinin bölünmemesi tarihine saygı duyulması gerekmektedir... en kısa sürede bu düzenlemenin iptal edilmesini istiyoruz

Hükümetin sunduğu yeni tasarı kapsamında 10 büyük üniversite bölünerek yeni üniversiteler kurulacak. Bölünecek üniversitelere ek olarak 3’ü devlet 2’si vakıf olacak şekilde 5 de yeni üniversite eklenecek.

Bölünecek olan üniversiteler şu şekilde:

Gazi Üniversitesi’nden Hacı Bayram Veli Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi’nden Ibn-i Sina Üniversitesi

İstanbul Üniversitesine ait Diş Hekimliği Fakültesi, Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İletişim, İşletme, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Veteriner fakülteleri, adı Çapa Tıp Fakültesi olarak değiştirilecek İstanbul Tıp Fakültesi ile bazı meslek yüksekokulları bağlanacak.

İnönü Üniversitesi’nden Turgut Özal Üniversitesi
Karadeniz Üniversitesi’nden Trabzon Üniversitesi
Selçuk Üniversitesi’nden Konya Üniversitesi
Dumlupınar Üniversitesi’nden Kütahya Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi’nden Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Erciyes Üniversitesi’nden Kayseri Üniversitesi
Mersin Üniversitesi’nden Tarsus Üniversitesi
Sütçü İmam Üniversitesi’nden İstiklal Üniversitesi

İlgili tasarı teklifine linkten ulaşabilirsiniz.

Bugün Ahmet imzanı bekliyor!

Ahmet Zenginer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ahmet zenginer: İstanbul üniversitesi veteriner fakültesi tarihinden kopartılmasın». Ahmet ve imza atan diğer 1.877 kişiye katıl.