Kampanya Kapatıldı

Döğer Kasabası İlçe olsun.

Bu kampanya 225 destekçiye ulaştı

Gündemimizi aslında uzun zamandır meşgul eden ara ara hortlayan bir mevzu;
Döğer ilçe olsun mu?

2012 yılında büyükşehirler kanununda yapılan düzenlemeyle nüfusu 750000 den fazla olan iller büyükşehir olmaya hak kazanmış o dönem 706000 nüfusa sahip Afyon belediyesi büyükşehir olamamıştı. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan söylenti de ise büyükşehir belediyesi olmak için alt nüfus şartının 300000 e indirileceği Türkiye de 60 a yakın ilin büyükşehir statüsüne kavuşacağıydı.
Malumunuzdur, Afyonkarahisar büyükşehir belediyesi olduğunda ilçe mülki idari sınırlar kanunu gereğince de Döğer İhsaniye ilçesine bütün mahalle olarak bağlanacak. 4 mahallesi olan bu kasaba mahalle olduğu için de 5593 nüfuslu bir Döğer mahallesi olacak.

Peki İlçe olmalımıyız?
Elbette olmalıyız. İlçe olduktan sonra belkide şu anki şartlardan daha iyi bir seviyeye geleceğiz. Ancak mahalle olduğunda belki de eski zamanları mumla arayacak raddeye geleceğiz.
Tabi ilçe olmak için çoğu kişinin de söylediği 2 yöntem var.
- ikamet artırarak ilçe nüfusunu sağlamak ve Afyonkarahisar belediyesinin ilçesi olmak
- Döğere kadar ilçesi olmayan Kütahyanin ilçesi olmak.

Civarda ki bütün köyler için ihtiyaçların karşılandığı yer Döğer. Döğerde adliyenin olması, banka olması, idari amirligin olmasını belki de bizden çok onlar isteyeceklerdir. Artık vakit daralıyor. Tez zamanda harekete geçilmeli ve Döğerin ilçe olması için tüm şartlar zorlamalıdır.
DÖĞER İLÇE OLSUN..

Bugün Döğerliler imzanı bekliyor!

Döğerliler Sayfası bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Afyon valiliği: Döğer Kasabası İlçe olsun.». Döğerliler ve imza atan diğer 224 kişiye katıl.