Kampanya Kapatıldı

DERSHANE ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLSÜN

Bu kampanya 14 destekçi ulaştı

DERSHANE ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLSÜN

Türkiye’de mantar gibi türeyen ve zincir şeklinde faaliyet gösteren dershaneler asgari ücretle geçinen ailelerin bütçelerine büyük darbe vururken cep yakıyor. Ortalama 2 bin lira ile 20 bin lira arasında değişen fiyatları ile özel üniversiteleri bile sollayan sayıları 4 bini bulan dershanelerin yıllık öğrenci kapasitesi 1 milyon öğrenciyi aşarken gelirleri 4 milyar liraya ulaşıyor.ürkiye genelinde dershane fiyatları en az 2 bin liradan başlarken bu rakam büyükşehirlerde ve özel yapılanmalı dershanelerde 10 katına kadar çıkabiliyor. Asgari ücretli bir aile çocuklarını üniversiteyi kazanması için dershaneye göndermeye kalktığında bu rakam bütçesine adeta darbe vururken öğrenciler için fırsat eşitliğini ortadan kaldırıyor. Dershane ücretleri 6, 7 ve 8’inci sınıflar için 2 bin lira ile 4 bin lira arasında değişiyor. Lise 9, 10 ve 11’inci sınıflarda ise 2 bin lira ile 6 bin liraya, üniversite sınavlarına hazırlık sınıflarında ise 3 bin lira ile 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bazı butik dershanelerde bu rakamlar 20 bin lirayı buluyor.yetkili kişilerin bir el atması gerkiyor  bu sorunun en kısa zamanda çözüm bulmasının  gereğini bilgilerinize arz ederim.

Bugün feyat imzanı bekliyor!

feyat demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «admin@meb.k12.tr : DERSHANE ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLSÜN». feyat ve imza atan diğer 13 kişiye katıl.