Başarı

Bu kampanya 9 destekçi ile değişim yarattı!

Ona olan borcumuzu YETİM KALAN ÇOCUKLARINA sahip çıkarak ödeyelim!

Petri YALANJİ, Gagauzya'nın Kıpçak şehrinden,Türk ve Türkiye aşığı bir gazeteci ve şair. Tüm hayatını Türkçenin yaşaması için adamış,tüm hayatını ve varlığını bu ideale adamış bir kahraman. Bu güzel insan 38 yaşında(2002 yılında) hayatını kaybeder,eşi onun bu idealini yaşatmak için gazetenin başına geçer. Ancak 4 yıl sonra O da hayatını kaybeder. Çocukları YETİM kalır.

Türkçeye bunca hizmet etmiş Petri YALANJİ'nin MADDİ İMKANSIZLIKLAR nedeniyle AYRI DÜŞMÜŞ ÇOCUKLARINI BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Desteklerinizi esirgemeyin. Türkiyemiz için, Türkçemiz için emek veren bilmediğimiz,unuttuğumuz nice kahramanlar var. Bunlardan biri Petri YALANJİ. O Türk-kardeşlık organizasyonlarında hep başı çekti. 2002 yılında kendisini kaybettik. Gelin hep birlikte VEFA BORCUMUZU ÖDEYELİM. Geride bıraktığı yetimlere sahip çıkalım.

Petri Yalanji'nın ve eşinin vefatından sonra asıl trajedi başlar. 2 kızları ve en küçük oğulları ortada kimsesiz kalırlar. Oğulları YETİMHANEye verilir. (Halen yetimhanede kalmakta ve hasta) Kızları o yaşlardan başlayarak ne iş buldularsa çalışırlar. Günlerce aç susuz kaldıkları olur. Evleri bakımsızlıktan virane olmuş. Köylerine gidip bizzat gördük. Paslı buzdolaplarında bir şişe su dahi yoktu. Buyuk kızları evlendi. Ama işsizlikten yakın tarihte eşi ve bebeğiyle birlikte Türkiyeye gelmişler. Burada bir şehrimizde bir oda kiralamışlar aylık 400 liraya 200 lirasını veremedikleri için ev sahibinin çirkin teklifiyle karşılaşmışlar. Tam bu sırada Abdulkerim Dinç Beyefendinin vasıtasıyla haberimiz oldu. Evli olan bu kızı, eşini ve 1 yaşındaki bebeklerini geçici olarak bir yere yerleştirdik,yakında Gagauzyaya dönecekler. BİZ İSE BÜTÜN KARDEŞLERİ BİR ÇATI ALTINDA TOPLAMAK İSTİYORUZ. Evli olan kız kardeşi, diğer kız kardeşi ve yetimhanede kalmakta olan en küçük erkek kardeşlerine yardım etmek istiyoruz. Gelin KARDEŞLERİ AYIRMAYALIM!
Yapılacak işlerimiz şunlar, Kıpçaktaki evin çatısı tamir olacak,evde eksik olan eşyalar alınacak. Aileye geçici değil kalıcı bir gelir imkanı sağlamak adına büyük kızın eşine bir iş sağlanacak. Şu anki hedeflerimiz bunlar. Kampanyamıza destek olursanız Devlet büyüklerimize özellikle Kültür Bakanlığımıza sesimizi duyurabiliriz! Ve bizler el ele vererek geride kalan çocuklarının, birlikte huzurla yaşayacakları bir gelecek için vesile olabiliriz!

Bugün tuba imzanı bekliyor!

tuba tatli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adil TAŞÇI : Kendini TÜRK DİLİnin yaşaması için adamış PETRİ YALANJİ'ye ve YETİMLERİNE VEFA ZAMANI!». tuba ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.