Kampanya Kapatıldı

Aday öğretmenlere okutulan kitaplar gözden geçirilsin!

Bu kampanya 35 destekçiye ulaştı

MEB yeni müfredat çalışmasıyla birlikte daha nitelikli öğretmenler yetiştirmek için SETA Vakfı'nın hazırladığı rapor gerekçesiyle 31 kitaptan oluşan bir liste hazırladı ve stajyer öğretmenler 24 haftalık staj süresinde belirlenen kitapları okuyacak ve örnek okur gözüyle değerlendirme formu dolduracak.Rehber olma ve ufuk açma yolunda destek olma amacıyla hazırlanan listede İz Yayıncılık'tan Rasim Özdenören'in 'Kafa Karıştıran Kelimeler' adlı eseri de bulunuyor. 'Kimlik Sorunu ile Kavramlar Arasındaki İçilişki' başlığı altında açık bir üslup ile devlete karşı kışkırtıcı ve vatandaşlar arasında bölücülük yaratabilecek toplum huzurunu bozabilecek söylemler fazlasıyla yer buluyor.Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği gelecek nesillerin emanet edildiği öğretmenlere taraflı ve düşmancıl bir ideolojiyi benimsetmeye çalışan bir kitabın okutulması göz ardı edilemez. Bu topraklar üzerinde biz öğretmenler din,dil,ırk ayrımı yapmadan eğitim adına özveri ile çalışırız. Bu nedenle objektifliğimizi zedeleyecek eserin Bakanlık tarafından seçilmesini uygun bulmayıp kitabın listeden kaldırılmasını talep ediyoruz!

Kitaptan bir alıntı.'Devlet, Tanzimat'tan başlayıp Meşrutiyetlerden geçerek ve Cumhuriyet döneminde İslam'la ilişkisini giderek azalttı ve sonunda da bu ilişkiyi kökten koparttı.Ama insanlar 'devlete rağmen' İslam'la ilişkilerini sürdürdüler.'

'Vatandaşına küsen ve vatandaşını kendine küstüren devletin kendisidir'

Bugün Elif imzanı bekliyor!

Elif Baysal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aday öğretmenlere okutulan kitaplar gözden geçirilsin!». Elif ve imza atan diğer 34 kişiye katıl.