Adana’ya Bisiklet Kiralama Sistemi Kurulsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bisikletler, insanların kent içinde kullanabileceği en temiz, en sağlıklı araçlardandır. Günümüzde pek çok kentte bisiklet kullanımı yaygınlaşmış, bisikletliler için özel bisiklet yolları ve kiralama sistemleri şehirlere yerleştirilmiştir. Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de bu yol ve sistemler İzmir, Bursa, Mersin ve Malatya gibi şehirlerde giderek yaygınlaşmaktadır.

Ülkemizin büyük kentlerinden biri olan Adana'da ise bu konuda yapılan girişimler, diğer şehirlere göre yetersiz kalmaktadır. Turgut Özal, Türkmenbaşı, Ali Bozdoğanoğlu, Ziyapaşa, Gazipaşa, Mavi Bulvar ve Bülent Angın gibi geniş bulvarlar ve caddelere sahip şehrimizde, bu güzergahlarda bisiklet yolları ve kiralama istasyonlarının olması trafiği rahatlatacağı gibi, bu sistemlerin metro ve otobüs duraklarına eklemlenmesiyle toplu taşımaya olan tercihi de arttıracaktır.

Genç ve dinamik bir nüfusa, Çukurova ve Adana Bilim ve Teknoloji üniversitelerine, geniş bulvar ve caddelere sahip Adana'mızda bisiklet kiralama istasyonları ve bisiklet yolları görmek en büyük temennimizdir. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşların gerekeni yapacağına inancımız tamdır.

Bugün Güzel imzanı bekliyor!

Güzel Adana bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adana’ya Bisiklet Kiralama Sistemi Kurulsun!». Güzel ve imza atan diğer 924 kişiye katıl.