Adana/Tuzla'da tarım işçilerinin "temiz su" talebi karşılansın..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Mevsimlik tarım işçilerinin en temel insan haklarından "temiz suya" erişim hakkı bir süredir dereye dökülen bir kanaldan yine işçi aileleri tarafından sağlanmaktadır. Bu suyun nereden geldiği belli olmadığı gibi, dere kenarından kovalar/bidonlarla sağlanan bu suyun yine dereye dökülmesi "kirli su" olarak düşünülmesi için yeterli bir görüntü!

Adana / Tuzla'da yaşayan işçiler ve ve onların aileleri için zaten yeterince zor olan çadırlarda yaşam mücadelesi, yakın zamanda su temini için kullandıkları tulumbanın kaldırılması ile çileye dönüştü.

Birçok ailenin kalıcı olarak barındığı ve yaklaşık 3.000'e yakın insanın yaşadığı Tuzla tarım arazilerinin etrafında, suriyeli arap ve kürt işçi aileleri kurdukları çadırlarda yaşıyorlar ve bu çadırlarda;

*Her yıl onlarda bebek dünyaya geliyor!

*Sağlık - Eğitim - Barınma gibi temel haklardan yararlanamıyorlar!

*Çocuklar okuldan vazgeçirilip ırgat oluyor!

*Aile büyüklerinin çalışmaları karşılığında toprak sahibinden aldıkları çek karşılıksız çıkıyor!

*Ve bu döngüye gelişen öfke, yer yer arap ve kürt işçilerinin birbiriyle kitlesel olarak kavga etmesi ile sonuçlanıyor!

Bunun gibi can alıcı sorunların yanında ailelerin talebi olan "Temiz Su", çok da lüks olmasa gerek. Bu kampanyayı yayabilirsek iyi bir başlangıç yapabiliriz...

Bugün can imzanı bekliyor!

can kılıç bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «adana valiliği: Adana/Tuzla'da tarım işçilerinin "temiz su" talebi karşılansın». can ve imza atan diğer 24 kişiye katıl.