Adana’nın büyük çilesi dolmuş şoförleri ve otobüsler

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Tabi ki trafik günümüzün ve Adana'mızın en büyük sorunlarından bir tanesi fakat şu günlerde insanların sabrı kalmadı ve hemen saldırganlaşabiliyor, evet insanlar kesinlikle toplu taşıma kullanmalıdır! Ama birkaç sorun var bunları da düzeltmek gerekiyor;

1- Adana'daki özel halk otobüsleri ve özel dolmuşların durak haricinde herhangi bir yerde durması yasaklansın.

2- Yasaklanınca veya yasaklanacaksa kontrol mekanizması veya bu olaylara durak yaptırım uygulasın.

3- Durak işini yapmaz ise polis ceza kessin.

Adana'da trafik olmasının sebebi bilinçsiz şoförler ve Adana'daki dolmuş şoförlerinin yolların hepsi benim mantığıyla hareket edilmesine engel olunsun. Trafikte şoförler arası atışmanın çoğunluğu dolmuş şoförleri ve özel aracını kullanan insanlar arasında oluyor.

Dolmuş şoförleri durması gereken duraklarda değil yolcuyu gördüğünde durması hem trafiğin ilerleyişini ayrıca insanların sabrını test etmektedir. Çünkü dolmuşlar arada sırada durakları bekleme salonu gibi, müşteri bekleyerek vakit geçiriyor fakat arkasında bekleyen 10-15 aracı hiçe saymaktadır.

Bunu el birliği ile kaldırabiliriz bu sorunları çözebiliriz, yeter ki yaptırım uygulansın, ayrıca dolmuşların çoğunluğu trafik kurallarına uymadan ilerleyebiliyor örnek verecek olursak; seyir halindeyken birden önünüze kırabilirler, siz seyir halindeyken duraktan çıkarken birden sinyal vermeden çıkabilirler, bu ve benzeri birçok şey sayabilirim, artık buna dur dememiz gerekiyor.

Bugün Osman imzanı bekliyor!

Osman Yolcu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adana’nın büyük çilesi bitsin: dolmuş şoförleri ve otobüsler». Osman ve imza atan diğer 1.778 kişiye katıl.