Kampanya Kapatıldı

Adana Havalimanı Kapatılmasın!

Bu kampanya 10.569 destekçiye ulaştı

Türkiye'nin sanayi alanındaki lokomotifi, kültür sanat merkezi, modernleşme öncüsü, uzun yıllar Türkiye'nin 4. büyük ili olan ve bünyesinde Türkiye'nin en büyük kuruluşlarını barındıran Adana'mızın havalimanı, bu aralar elinden alınıp Mersin il sınırları içerisine taşınmak isteniyor!

Bölgenin en büyük ve merkezi kenti olan Adana'da hali hazırda havalimanı mevcuttur. Bu yapılmak istenen havalimanı verimli tarım arazilerinin içinde yapılacak olup, çok büyük tarım alanlarını katledecektir. Ayrıca Adana'nın kuş cennetleri bulunmaktadır ve havalimanının yapılacağı yer de bu kuşların göç yolları üzerinde yapılacak olup Adana'mızın kuş cennetlerine darbe vuracaktır.

Yine Adana'nın elinden alınıp Mersin'e verilmek istenen bu havalimanının ihalesi defalarca yapılmış, defalarca farklı firmalar almış, fakat hiçbiri bu havalimanını tamamlayamamıştır. Bunlara rağmen bu kez de bir inat ile bu havalimanının devlet tarafından yapılacağı açıklanmıştır.

Mevcut havalimanı büyütülüp tren yolu hattıyla entegre edildikten sonra rahatlıkla bölgesel bir havalimanı olabilecek konum ve kapasitededir. Adanalı, bu yapılanların bir takım siyasi hırslar yüzünden yapıldığını düşünmekte ve tüm bölge müdürlüklerini kaybettiği gibi havalimanını da kaybetmek istememektedir! Havalimanımızı vermiyoruz!

Bu konu ile alakalı olarak sayın belediye başkanlarımızı, valimizi, milletvekillerimizi, iş adamlarımızı, bakanımızı, STK'larımızı, halkımızı havalimanımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz!

Bugün Adana'da Ne Var? imzanı bekliyor!

Adana'da Ne Var? bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Adana Havalimanı Kapatılmasın!». Adana'da Ne Var? ve imza atan diğer 10.568 kişiye katıl.